Haberler

Ahmet Kaya ve Serdar Ortaç Kol Kola

Güncelleme:
Abone Ol

Ahmet Kaya'nın Serdar Ortaç'la birlikte halay çektiği görüntüler ortaya çıktı.

Ahmet Kaya ve Serdar Ortaç, birlikte halay çekmiş!

12 Şubat 1999 tarihinde düzenlenen Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) ödül töreninde yaşanan gerginlikte Ahmet Kaya ve Serdar Ortaç karşı karşıya gelmişti. Ahmet Kaya'ya karşı bir linç girişiminin içinde bulunan Ortaç, yıllar sonra pişman olduğunu söyleyip özür dilemişti.

MGD ödül töreni gecesinde sahneye çıkarak ödülünü alan Ahmet Kaya, Kürtçe şarkı söyleyeceğini ve Kürtçe bir klip hazırlayacağını söylemiş, "Bu klibi yayınlayacak cesur kanallar olduğuna inanıyorum" demişti.

Bunun üzerine Ahmet Kaya'ya, aralarında Serdar Ortaç'ın da bulunduğu bir grup, çatal bıçak fırlatmış; Ortaç ayağa kalkarak 10. Yıl Marşı'nı söylemeye başlamıştı.

Ancak, gazeteci Burhan Akdağ'ın arşivinde sakladığı, Kanal D'ye ait olan 1993 yılı televizyon görüntüleri, bambaşka bir arkadaşlığı ortaya çıkardı. Görüntülerde, Ahmet Kaya Serdar Ortaç'la birlikte el ele halay çekerken görülüyor.

MGD ödül töreni sonrası, dönemin siyasî koşullarının da etkisiyle, üzerindeki baskı artınca Ahmet Kaya Türkiye'yi terk edip Fransa'ya yerleşmiş ve orada vefat etmişti.

Serdar Ortaç geçtiğimiz yıllarda verdiği bir röportajda, Ahmet Kaya'dan özür dilemiş "Ahmet Kaya'nın o gece linç edilmesinde rol oynadığım için çok pişmanım" demişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Serdar Ortaç Ahmet Kaya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title