Haberler

Aile Hekimlerinin Acil Nöbetine Tepki

Abone Ol

Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimlerine acil servis nöbeti uygulamasına tepki göstererek, "Bizlere yüklenmek istenen acilde nöbet görevini yapmayacağımızı bildiriyoruz" dedi.

Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan, Sağlık Bakanlığı'nın aile hekimlerine acil servis nöbeti uygulamasına tepki göstererek, "Bizlere yüklenmek istenen acilde nöbet görevini yapmayacağımızı bildiriyoruz" dedi.

Antalya Aile Hekimleri Derneği tarafından Sağlık Bakanlığı'nın acil serviste aile hekimlerine nöbet uygulamasına tepki göstermek amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına dernek üyeleri, Antalya Tabip Odası, Sağlık Sen ve Türk Sağlık Sen de destek verdi. Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan, yaptığı açıklamada, aile sağlığı merkezi çalışanlarının hastanelerin acil servisinde nöbet tutturmaya zorlamanın sağlık çalışanlarının kazanılmış haklarının gaspı anlamına geldiğini söyledi. Uygulamadan halkın da zarar göreceğine değinen Karan, aile sağlığı merkezi çalışanları olarak birinci basamak sağlık hizmeti görev ve sorumluluğunun dışında hiçbir görevi kabul etmeyeceklerini kaydetti. Koruyucu sağlık hizmetlerini yürüten birinci basamak sağlık çalışanlarını ayrı bir mesleki eğitim ve deneyim gerektiren hastane acillerinde görevlendirmenin haklı gerekçesi olmadığını ifade eden Karan, "Bakanlık tarafından bizlere yüklenmek istenen acilde nöbet görevini yapmayacağımızı bildiriyoruz. Halkın sağlığı için aile hekimliği uygulamasına sahip çıkmaya, halkın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Aile hekimliği çalışanları olarak hastalarının yanında olacaklarını ve aile hekimliğini sürdüreceklerini dile getiren Kara, daha sonra nöbet tutmayacaklarını bildiren dilekçeleri Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne teslim edeceklerini duyurdu. Antalya Tabip Odası Başkanı Can Ertürk, Türk Sağlık-Sen Antalya Şube Başkan Yardımcısı Muharrem Ekin, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk de konuşmalarında aile hekimlerine acil nöbet görevi uygulamasını eleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

vatandaşgalcatli@mynet.com:

Aile hekimlerinin haklı talebine katılıyorum. Sağlık ocağına gidiyoruz doktorumuz yok nerede? Acilde nöbet tutuyor bu uygulamayı anlamak zor..

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title