Haberler

Aile Hekimliği'nde 'Sağlam Gelecek' Projesi Uygulamaya Konuldu

Abone Ol

Kırıkkale'nin Etiler Mahallesinde Bulunan Aile Hekimliği'nde Diş Hekimliği Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri Tarafından 1-3 Grubu Bebeklere Florlu Vernik Uygulaması Başlatıldı.

Uygulamaya Vali Yardımcıları Mustafa Yılmaz, Fethi Yorulmaz, Sağlık Müdürü Dr. Bedia Türkyılmaz, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden Doç. Dr. Türksel Dülgergil katıldı.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Türksel Dülgerğil, 1-3 yaş grubu ağız ve diş sağlığının önemine dikkat çekerken, ôAile hekimliği entegrasyon uygulamamız geçen yıl Kütahya'da başladı. Kırıkkale'de sürdürdüğümüz uygulama ile bebeklere erken tedavi sonucu sağlam diş, sağlam bebek ve sağlam gelecek için titizlikle üzerinde duruyoruz. Buna ilaveten anne bilgilendirilmesi ve çocuklara yılda üç kez uygulama yapıyoruz. Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve il Sağlık Müdürlüğü ile birlikte kombine çalışma uyguluyoruz. Diş Hekimliği birinci sınıf öğrencilerimizle birlikte uygulama ile birlikte çalışmalarımız devam edecektir" dedi.

Kırıkkale il merkezindeki toplam 180 bebeğin Aile Sağlığı Merkezi'ne kayıtlı olduğu belirtildi. 12-36 ay arası bebeklere yılda 3'den az olmamak kaydıyla en az 2 yıl boyunca flor içerikli tedavi program uygulandığı belirtildi.

Sabahın erken saatlerinde Kırıkkale'nin Etiler mahallesinde bulunan Aile Sağlık Merkezi önüne ailelerinin getirdiği çocuklara Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencileri tarafından florlu diş verniği ile tedavi uygulanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title