Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Yerel Medya Çalışması"
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Medya çalışmasının olduğu salondan genel görüntü Detaylar Ai·le ve Sosyal Poli·ti·kalar Bakanlığı Sosyal Statü Daire Başkanı Sevim Can'ın konuşması Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun'un konuşması - Ai·le ve Sosyal Poli·ti·kalar Bakanlığı Sosyal Statü Daire Başkanı Can: "Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde bütün kuruluşların iş birliği yapması gerekmektedir.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Medya çalışmasının olduğu salondan genel görüntü
Detaylar
Ai·le ve Sosyal Poli·ti·kalar Bakanlığı Sosyal Statü Daire Başkanı Sevim Can'ın konuşması
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun'un konuşması - Ai·le ve Sosyal Poli·ti·kalar Bakanlığı Sosyal Statü Daire Başkanı Can:
"Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde bütün kuruluşların iş birliği yapması gerekmektedir. Bu mücadelede medyanın kritik bir yeri vardır"
Ai·le ve Sosyal Poli·ti·kalar Bakanlığı Sosyal Statü Daire Başkanı Sevim Can, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde bütün kuruluşların iş birliği yapması gerekmektedir. Bu mücadelede medyanın kritik bir yeri vardır" dedi.
Ai·le ve Sosyal Poli·ti·kalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Yerel Medya Çalışması'nın ilki Konya'da gerçekleştirildi.
Kadına yönelik şiddete karşı etkin bir mücadele yürütülebilmesi için, medya çalışanlarına kadına yönelik şiddetle mücadelede konunun nasıl işlenmesi gerektiği hakkında bilgi verildi.
Can, Dedeman Otel'de düzenlenen programda, aile içi şiddete yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra şiddet mağdurlarının korunması ve desteklenmesine yönelik çalışmaların olduğunu söyledi.
Aile içi şiddetle mücadele kapsamında Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Can, "Bu anlaşma ülkemiz tarafından kabul edilmiş ve 8 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Buna bağlı olarak devletimiz aile içi şiddetle kararlılıkla mücadele edeceğini göstermiştir " diye konuştu.
Kadına yönelik şiddette medya mensuplarının, kamunun ve özel sektörün sorumlulukları olduğunu belirten Can, "Kadına yönelik şiddet insan hakkı ihlali olduğundan dolayı tüm mekanizmaların daha etkin bir şekilde çalışması gereklidir. 2011 yılında Ai·le ve Sosyal Poli·ti·kalar Bakanlığı'nın kurulmasıyla daha sistematik çalışmalar yapılmaya başlanmıştır" şeklinde konuştu.
Şiddetle mücadelede yol haritasının oluşturulması için medyanın rolüne önemli bir vurgu yapıldığını dile getiren Can, şöyle devam etti:
"Yapılan görüşmelerde, medyanın şiddetle mücadele konusunda başvurulması gereken önemli bir mecra olduğu dile getirilmiştir. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde bütün kuruluşların iş birliği yapması gerekmektedir. Bu mücadelede medyanın kritik bir yeri vardır. Çünkü medya bireylerin tutum ve davranışlarının belirlenmesinde ve toplumu yönlendirmede etkin bir role sahiptir. Medyanın iş birliğiyle kadına yönelik şiddetin önüne geçmek bizim temel amaçlarımızdandır."
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da kadına şiddete yönelik yapılan haberlerden örnekler vererek nasıl haber yapılması gerektiğini anlattı.
Programa, Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ve çok sayıda medya mensubu katıldı.