Haberler

AK Parti İlçe Binası Önünde "Kıdem Tazminatı" Protestosu

Abone Ol

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, kıdem tazminatlarının kaldırılacağı iddiasıyla AK Parti ilçe binasına yürüdü.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi bir grup işçi, kıdem tazminatlarının kaldırılacağı iddiasıyla AK Parti ilçe binasına yürüdü. Çevik kuvvet eşliğinde yürüyen grup, AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptıktan sonra bir süre oturma eylemi yaptı.

YÜRÜYÜŞ BELEDİYEDEN BAŞLADI

DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Beşiktaş Belediyesi önünde saat 11: 00'da toplandı. 'Kıdem tazminatı güvencemizdir. Güvencemizi yok ettirmeyeceğiz' yazılı pankart açarak 'Kıdem tazminatı için haydi mücadeleye' , 'Güvencemizi yok ettirmeyeceğiz' yazılı dövizler taşıyan grup belediye önünden AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığına doğru yürüyüşe geçti. 'Kıdem hakkımız engellenemez' , 'İşçiyiz haklıyız kazanacağız' , 'Direne direne kazanacağız' , 'Hükümet yasanı al başına çal' şeklinde sloganlar atan grup AK Parti ilçe başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı. Çevikkuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı ilçe başkanlığı önünde basın açıklamasını okuyan Genel İş Sendikası Avrupa Yakası 1 No'lu Şube Başkanı Hikmet Aydın, şu ifadelerde bulundu. AK Parti Hükumetinin yeni programında kıdem tazminatının fona devredilmesine ve esnek çalışmaların yaygınlaştırılmasına bölgesel asgari ücretin geliştirilmesi, istihdam bürolarının açılmasına açıkça yer verdiğini savunan Aydın, 'AKP iktidarı 9 yıllık süre içinde yaptığı icraatları ve ekonomide meydana gelen cari açıklarını biz işçilerin emekçilerin sırtından kazanarak, alın terimizi çalarak kapatmak istiyor" dedi.

"KARŞI DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kıdem tazminatının dünyanın hemen hemen her ülkesinde var olan en yaygın ödeme türlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Aydın, hükumetin kıdem tazminatı fonu ile ilgili açıklamalarının kafa karıştırmaktan öte olmadığını savundu.

Çalışanlar için iş güvencesi isteyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bir işçinin 30 yıllık bir çalışması sonucunda hak kazandığı kıdem tazminatı o işçinin çocuklarını okutabileceği bir ikramiye niteliğindedir. Bu hakkımızın elimizden alınmasına, kıdem tazminatımızın fona devredilmesine karşı durmaya devam edeceğiz. Bu nedenle bütün siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, sendikaları alanlarda mücadeleye çağırıyoruz. "

Grup basın açıklamasının ardından parti binası önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Parti yetkililerinin görüşme talebi doğrultusunda işçiler oturma eylemlerine son vererek olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title