Haberler

AK Parti Sözcüsü Çelik: Türkiye İçin Tarihi Süreç Başlıyor

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefet görüşmeleri ile başlayacak yeni anayasa yapı süreçini değerlendirdi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun muhalefetle yapacağı görüşmelere ilişkin açıklama yaptı. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

Vatandaşımız TBMM'ye verdiği kompozisyonla yeni anayasa yapma şerefini tevdi etmektedir. Türkiye'nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Önemli olan halkın özne olduğu bir devlet yazılımını oluşturmaktır. Halkın iradesine bir takım atanmış kurumların ortak olduğu düzenlemelerin ortadan kalkması gerekir. Halkın iradesinin tırpalandığı düzenleme ortadan kalkmalı. Yarın başlayacak temaslar tarihi bir misyon üstlenecektir. Türkiye'nin yeni anayasaya kayıtsız şartsız ihtiyacı vardır.

HDP RANDEVU KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

Biz her partiyi muhatap almak, çalışmalar yapmak isteriz. Fakat sayın Başbakan'ımızın erandevu talep ettiği süreçte yaptıkları açıklamalar son derece yadırganması gereken bir durumdur. "Bir çay içer gider" açıklaması bu ziyaretin içini boşaltmıştır. Yapılan nezaketsiz açıklamalar bu ziyareti gereksiz kılmıştır. Bu parti meşru siyaset yaptığı sürece muhatap alınır fakat meşru zeminde durmazlarsa muhatap alınmazlar. Halkın karar vermediği bir konuda fiili durum ilan edilemez. Eğer hendek ve barikat siyasetini savunursanız bu meşru bir siyaset olmaz, bunun karşısında dururuz.

PYD'NİN FIRAT'IN BATISINA GEÇMESİ TEHDİTTİR

PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesini Türkiye'nin milli güvenliğine karşı bir tehdit olarak algılayacağımızı ve bu çerçevede karşılık vereceğimizi daha öncede belirtmiştik. Şuan bununla ilgili çeşitli söylentiler var ama ne geçtiğini ne de geçmediğini tam olarak belirleyebiliyoruz.

PKK'NIN HALK ÜSTÜNDEKİ BASKISIN MEŞRULAŞTIRIYORLAR

Sürekli olarak Kürt halkı adına konuştuklarını söylüyorlar, bu şekilde kendi stanilist pratiklerine vatandaşlarımızı dayanak yapmalarına hakları yok. Geçmişte de Türkiye adına darbe yaptığını söyleyenler oldu, onların Türkiye halkı adına bir şey yapmadıklarını da her seçimde Türk halkı onları tasviye derek gösterdiler. Özellikle Kürt vatandaşarımıza dönük olarak terör örgütünün baskısını meşrulaştırmalarını tasvip edemeyiz, bunu da karşısında dururuz.

HENDEK VE BARİKATLAR NE OLACAK

Şuan anda sahneyi durdurduğumuzda oradaki hendek ve parikatlar ne oldacak? Oradaki Stanilist yapı ne olacak? Burada bir iki yüzlülük var. Bunu Türkiye'nin görmesi lazım. Türkiye'nin demokratik kazanımlarına karşı nasıl bir suikast içerisinde olduklarını da halkımız göreceklerdir. Türkiye'nin eski rejimlerinin uyguladığı bir takım yanlış uygulamaların AK Parti hükümetinin sonlandırmasından sonra Türkiye ciddi kazanımlar sağlamıştı.

HDP'Yİ "MEŞRU SİYASETE" DAVET ETTİ

HDP'nin 'Meşru siyaset nedir?' Diye düşünmesini bekliyoruz. Türkiye etrafındaki her ülkede demokrasi istiyor ve halkın tercihlerine saygı gösterilmesini bekliyor. Etrafımızdaki ülkeler zayıflasın, biz kazanalım diye bir amaçımız yok. Bölge barışına yönelik yapıcı olmayan bir girişimiz de yok.

"PARTİ KAPATILMASINDAN YANAN DEĞİLİZ"

Biz hiçbir şekilde siyasi partilerin kapatılmasından yana değiliz. Çünkü siyasi partileri halk kurar, halkın kurduğu siyasi partiler kapatılamaz. Fakat hiç kimse terörü övemez. Anayasal düzende kimse fiili durum yaratamaz. İleri demok teröre destek veren partilere karşı kırmızı çizgiler vardır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ömer Çelik AK Parti Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (74)

yy:

Ulkenin dogusu yanarken bu kadar sehit varken sizin tek derdiniz baskanlik allah topunuxun belasini versin

Yanıtla4257
tc25Mobil-ANDROID:

zalim yonetimler hep sonucta kaybetmistir.

Yanıtla3721
ANALİZCİ:

Millet açlıktan ne halde çıkmış akp başkanlığı hdpde özerkliği düşünüyor. Bu Hdp özerkliği istiyorsa o bulunduğu bölgelerdeki tüm elektriği kesin tüm devletin imkanlarını bitirin bakalım ne yapacaklar Yalvaracaklar Türkiye alsın diye onları. Akpye gelirsek tutturdunuz bir anayasa bir başkanlık insanları etnik kökenine böldüğünüz için zaten ülke bu kadar ayrıştı derdiniz ne sizin. Başkanlık sistemi ile ülkeyi eyaletlere bölüp özerkliğimi vermek istiyorsunuz.

Yanıtla349
...YIBO...Mobil-ANDROID:

inadına HDP

Yanıtla2025
seko:

Baskan olamayacaksin...

Yanıtla736
YPG:

Babamız Rusyadır.

Yanıtla1427
82 anayasası daha sivil:

yapılacak anayasa 82 ye göre daha sert askeri mantıkla hazırlanır diye düşünüyorum. hatta 82 anayasasının bu yapılacak anayasa karşısında sivil kalacağını düşünüyorum.

Yanıtla1129
eski akpli:

yenı anayasa kesınlıkle bize yeni turkiye adına faşist ve tamamen dine dayalı bir ülke hediye edebılır. bu zihnıyetın tek amacı turkiyeyı ıran ve suudi arabıstan halıne getırmektır. odtude 15 mescıt olmasına ragmen mescit yok dıye ögrencılerı bırbırıne dusurduler. her tur kaostan beslenıyorlar. bunu yaparkende mılletı bırbırlerine dusuruyorlar artık dusmeyın mılletım

Yanıtla1524
BAŞKANLIK SİSTEMİ GELSİN:

BAŞKANIMIZ OBAMA OLSUN

Yanıtla1126
HAMZA:

AKP HALKI KANDIRIYOR HALKDA KANIYOR

Yanıtla925
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title