Haberler

AK Partili Başkan Tutuklandı

Güncelleme:
Abone Ol

AK Partili belediye başkanı; ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve yolsuzluk iddialarıyla tutuklandı.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve yolsuzluk iddialarıyla polis tarafından gözaltına alınan AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, tutuklandı.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Mayıs günü saat 05.00'te Tuzluca ilçesinde operasyon düzenledi.

İhaleye fesat karıştırmak, rüşvet almak ve yolsuzluk yaptığı iddiaları ile aralarında Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan ile Muhasebe ve Fen İşleri müdürlerinin de bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki sorguları tamlanan şüphelilerden 6'sı serbest bırakıldı. Bu sabah mahkemeye çıkarılan Başkan Türkan ile birlikte 6 kişi, Cumhuriyet Savcılığı'nda ifade verdi. 3 kişi serbest bırakılırken Başkan Ahmet Sait Sadrettin Türkan ile iki kişi daha tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanan üç kişi, Iğdır Cezaevi'ne gönderildi.

Adliye önünde bekleyen yaklaşık 40 kişi ise "Tuzluca seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atarak Başkan Türkan'a destek verdi.

Tuzluca Belediyesi'nde ihalede yolsuzluk yapıldığı iddiası ile 31 Ocak 2012'de müfettişler tarafından inceleme başlatılmış, belediyeye baskın düzenleyen polis, ihale dosyalarına el koymuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

ahmet sait sadrettin türkan cumhuriyet başsavcılığı Politika tuzluca Güncel ığdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title