Haberler

Akdağ: "Sezeryan Konusunda Ciddi Yaptırımlara Hazırlıklık Yapıyoruz"

Abone Ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sezeryan konusunda ciddi yaptırımlara hazırlıklık yapıyoruz.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Sezeryan konusunda ciddi yaptırımlara hazırlıklık yapıyoruz. Sezeryan oranı gereksiz yere yüksek olan hastanelere, aynı şekilde sezeryan oranı gereksiz yere yüksek olan hekimlerimize bir takım yaptırımlar gelecek." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Akdağ, bir otelde düzenlenen "Ordu İli Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısına" katıldı.

Toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Akdağ, sezeryanla doğum ve anne ölümlerine ilişkin soruya, Türkiye'de anne ölümlerini ciddi ölçüde azalttıklarına dikkat çekti.

Bundan sonraki mücadelenin aynen süreceğini vurgulayan Akdağ, "Sezeryan konusunda da ciddi yaptırımlara hazırlıklık yapıyoruz. Sezeryan oranı gereksiz yere yüksek olan hastanelere, aynı şekilde sezeryan oranı gereksiz yere yüksek olan hekimlerimize bir takım yaptırımlar gelecek." diye konuştu.

Sezeryan oranı yüksek olan ve gereksiz yere sezeryan yapan hekimlerin tespit edilmesi durumunda, normal doğum tecrübelerini artırmak üzere eğitimlere alacaklarını söyleyen Akdağ, "Sezeryanı gereksiz yapan hastaneler içinde mevzuatın bize verdiği yetkiler çerçevesinde ve hukuki çerçevede kuruma cezalar vereceğiz. Çünkü artık bıçak kemiğe dayanmış bir iş." şeklinde konuştu.

Dünya'da sezeryan oranları açısından Türkiye'nin birinci sıraya yerleştiğinin altını çizen Akdağ, şunları kaydetti:

"Sezeryan hem anne için hem de bebeği için gereksiz yapıldığında ölüm riskini artıran, annenin konforunu bozan, bebeğin de sonraki hayatı boyunca sağlığını olumsuz etkileyen bir husus. Çok yakın zamanda Harvard Üniversitesi'nden bir bilimsel açıklama çıktı. Sezeryanla doğan bebeklerde şişmanlık oranı daha yüksek. Aynı şekilde enfeksiyon oranları yüksek. Buna benzer bir çok örnek daha var. Dolayısıyla bu sezeryan meselesinde bütün kurumlarda ama özellikle özel sektöre ait kurumların ve hastanelerin itina etmesi gerekiyor. Bu meselenin üzerinde biz ısrarla durmaya devam edeceğiz."

Bakan Akdağ, Ordu'ya sağlık alanında pek çok yatırımın yapıldığını, ilerleyen süreçte başta şehir hastanesi olmak üzere birçok sağlık yatırımını daha kente kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da ki özel ve kamu hastanelerinin idarecileri ve yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Akdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title