Akdeniz Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük Giyme" Töreni
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu yıl birinci sınıfa başlayan 193 öğrenci beyaz önlük giyerek, hekimliğe ilk adımı attı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu yıl birinci sınıfa başlayan 193 öğrenci beyaz önlük giyerek, hekimliğe ilk adımı attı.
Bu yıl tıp fakültesini kazanan 193 öğrenci için Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda "beyaz önlük giyme" töreni düzenlendi.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muharrem Kılıç, törende yaptığı konuşmada, akademik beklentisi olan öğrencilerin ilgisini özellikle tıp ve hukuk ilminin çektiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere isabetli bir karar verdiklerini dile getiren Kılıç, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde başarılara imza attığını kaydetti.
Kılıç, bu başarıda üniversitenin akademik kadrosunun, eğitim ve öğretim düzeyindeki nitelik, kapasite ve geleneklerinin etkin rol oynadığını savundu. Hekimlik mesleğinin önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Kılıç, "Hekimlik mesleği doğrudan insanın derdine derman olan, şifa aracı olan bir mesleği icra ediyor. Böyle bir mesleğin maddi ve manevi anlamda getirisi de büyük olduğuna inanıyorum" dedi.
Antalya Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Can Ertürk de her mesleğin yaşam ve insan için önemli olduğunu ancak doktorluk mesleğinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını bildirdi. Hekimliğin sadece bir meslek olmadığını yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Ertürk, herkesin doktor olabileceğini ama önemli olanın iyi bir hekim olması olduğunu vurguladı. Ertürk, "Hekimlik mesleğini yapan kişi aynı zamanda bunu hissetmesi, empati kurması yaşaması, insana verilen sağlığa en iyi şekilde aracı olabilmesi, iyi öğretmen, eğitmen, hümanist olması, insanları ve ülkesini seven, ülkesini geleceğe taşıyabilen iyi bir siyasetçi olabilmesi gerektiği düşüncesindeyim" dedi.
Hekimlerin zaman zaman hak etmediği saldırılara maruz kaldıklarını ancak değerlerini kaybetmediklerini dile getiren Ertürk, bu mesleğin temelinde kurtuluş mücadelesinde kan dökmüş atalarının olduğunu kaydetti.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç de hekimlerin beyaz önlük giyerek meslek hayatına atıldıklarını bildirdi. Hekimliğin insanlık tarihin en kutsal ve en değerli mesleklerinin başında geldiğine işaret eden Dinç, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de ulusal ve uluslararası bir çok başarıya, ilklere imza attığını kaydetti.
Akdeniz Üniversitesi'nde 300'ü aşkın öğretim üyesi ve altyapısıyla modern tıp eğitimi sunacaklarını söyleyen Dinç, 6 yıl sürecek eğitim döneminde temel misyonlarının tüm toplumun sağlık düzeyini yükseltecek ve nitelikli pratisyen hekim olarak eğitilmelerini sağlamak olacağını belirtti. Dinç, şunları söyledi:
"Bu misyonu gerçekleştirmek için 6 yıllık eğitim sonunda birinci basamakta bireye ve çevreye yönelik koruyucu hekim yapabilen, toplumda sık görülen hastalıkları ve ölüm nedenleri tanıyan ve tedavi edebilen, meslektaşlarına saygılı, mesleğini seven, meslek yaşamı boyunca öğrenme ihtiyacı duyan ve bilgiye ulaşmayı bilen 6 eğitim sonunda hasta ve çevresindeki insanlar ile uyum içinde ilişkiler kurabilen, ekip çalışmasına önem veren ve bir ekibi yönetebilecek bilgi ve becerilere sahip, bilimsel çalışmalar yapabilen hekimler olacaksınız."
Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
Muhabir: Hatice Özdemir
Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA