Akil İnsanlar Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileriyle Buluştu
Akil İnsanlar Ege Bölgesi Grubu, Manisa'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek çözüm sürecini anlattı.
Akil İnsanlar Ege Bölgesi Grubu, Manisa'da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek çözüm sürecini anlattı. Toplantı öncesinde bir grup heyeti protesto etti.
Çözüm süreci için oluşturulan Akil İnsanlar Ege Bölgesi Grubu, Anemon Otel'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. CHP, İşçi Partisi, TGB, Türk Sağlık Sen ve Eğitim İş üyesi bir grup, akil insanlar heyetine tepki gösterdi. Otelin bitişiğindeki benzinlik girişine barikatlar kuran emniyet güçleri, protestocu grubun otel önüne geçmesine izin vermedi. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları atan kalabalığa polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.
Yağmura rağmen yaklaşık 4 saat süren protesto sonucu grup olaysız dağıldı.
SİLAHIN ŞİDDETİN SON BULMASI GEREKİYOR
Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölge Grubu, Anemon Otel'de 25 sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle toplantı yaptı. Heyet Başkan Vekili Avni Özgürel, Baskın Oran, Fehmi Koru, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fuat Keyman,
Hasan Karakaya ve Fadime Özkan toplantıya katıldı. Özgürel, heyet Başkanı Tarhan Erdem'in dün yapılan temaslarda yorgun düştüğü için otelde dinlendiğini, bu nedenle toplantıya katılamadığını kaydetti.
Ayrıca dün gazetecilerle yapılan toplantıda yaşanan bayrak krizinin ardından bugün yapılan toplantıda salonda iki Türk Bayrağı'nın bulunması dikkatlerden kaçmadı.
Toplantının basına açık olan kısmında konuşan Özgürel, şöyle konuştu: "Sürecin başarıya ulaşması için sivil toplum kuruluşları arasında herhangi bir ayrım yapmadan destek vereni de vermeyeni de dinlemeye çalışıyoruz. Türkiye, tarihinin önemli bir dönüm noktasından, bir darboğazdan, bir tünelden geçiyor tabiri caizse. Meselenin esası Türkiye'nin hepimizin belki müşterek hayali, beklentisi olan noksansız bir demokrasinin inşasıdır. Bu demokrasinin inşa sürecinde önümüzdeki en büyük engel, uzunca bir süredir Türkiye'nin içinde savrulduğu şiddet ortamı ve terördür. O bakımdan öncelikle silahın şiddetin son bulması gerekiyor. Akabinde Türkiye'de hepimizin, tabi Türkiye'yi yönetme iddiasında olan bütün siyasi partilerin programlarında olan ve taahhütleri de olan yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. 1980 darbesinin ürünü olan anayasadan uzak, herkeste olumsuz hatıralar bırakmış bir ihtilalin önümüze koyduğu anayasadan farklı geleceği, 21. yüzyılı ve sonrasını kavramaya matuf yepyeni bir anayasanın inşasına yönelmek. Sürecin esası budur."
Görüşmelerde, bütün itirazları, destekleri, önerileri sözlü ya da yazılı olarak aldıklarını kaydeden Özgürel, aldıkları öneri ve eleştirileri hükümete ilettiklerini dile getirdi. Özgürel, şöyle konuştu: "Türkiye'de demokratik bir ortamda yaşıyoruz. Eksik noksan da olsa bir demokrasi kültürümüz var. Yapılan protesto ve itirazları bir hak olarak görüyoruz. Yeterki birbirimize saygı içinde itirazlarımızı seslendirelim"
Toplantının kalan kısmında kameramanlar dışarıya çıkarıldı. Sadece not alan gazetecilerin toplantıyı takip etmesine izin verildi. - MANİSA