Haberler

"Akıllı Belediyecilik"Te Telekomünikasyon Teknolojilerinin Önemi

Abone Ol

1.Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde Telekomünikasyon Teknolojileri'nin akıllı belediyecilikteki önemi tartışıldı.

1. Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde Telekomünikasyon Teknolojileri'nin akıllı belediyecilikteki önemi tartışıldı. Uzmanlar, akıllı şehirleşmede telekomünikasyon teknolojilerinin önemli bir payı olduğunu söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından, Vodafone Türkiye'nin ana sponsorluğunda bu yıl birincisi düzenlenen 1. Akıllı Belediyecilik Zirvesi İstanbul Grand Cevahir Otel'de gerçekleşti. Küreselleşen dünyanın temel taşlarından biri olan şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümleri ve geliştirdikleri projeleri bir araya getirmeye amaçlayan Akıllı Belediyecilik Zirvesi'nde Telekomünikasyon Teknolojileri'nin akıllı belediyecilikteki önemi masaya yatırıldı.

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Altaş'ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, MOBİT Ürün Grup Yöneticisi Ahmet Sinan Ekinci, Mobilion Genel Müdürü Ertan Fidan, Vodafone Kurumsal Çözümler Kıdemli Müdürü Halil Tekşal, BTK Bilişim Uzmanı Neşet Decdeli birer sunum yaptı.

"TEKNOLOJİYİ EN İYİ KULLANAN BELEDİYELER, BİR ADIM ÖNDE"

Marmara Belediyeler Birliği'ni yaptıkları organizasyondan dolayı tebrik eden İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, şunları söyledi:

"Akıllı belediyecilik beni iki noktadan ilgilendiriyor. Bir, vatandaş olarak çok önemsiyorum. İki, bir medya mensubu olarak çok önemsiyorum. Şunu açıklıkla müşahede edeyim ki, bizim belediyelerimiz son 10 yılda gösterdikleri hakikaten harikulade gayretlerle, en güzel projelerle dünyanın en gelişmiş ülkelerin çok ilerisinde. Akıllı belediyecilik çok önemli. Dünya artık mobilize oluyor. Birkaç gün önce bir makale okumuştum. O gün dünyaya 333 bin bebek doğmuş. Bir firmanın ürettiği cep telefonu o gün dünyada doğan bebek sayısından daha fazla telefon satmış. Hakikaten mobilize oluyoruz. Buna belediyelerimiz de ayak uyduruyor. İyi uyduranlar ipi göğüslüyorlar. İnsanlar artık her şeylerini ellerindeki küçücük cihazlarla yapmak istiyorlar. Çünkü bu mümkün. Bu noktada teknolojiyi en iyi kullanan belediyeler, kesinlikle yeteri kadar kullanamayanlardan bir adım önde."

BTK Bilişim Uzmanı Neşet Decdeli, yaptığı sunumda, "2012 itibariye elektronik haberleşme sektörüne baktığınız zaman sabit abone sayısında yavaş da olsa bir azalma eğilimi görülmekte. Akıllı belediyeciliği özellikle ilgilendiren diğer abone sayılarına baktığımızda oldukça yüksek etrasyon sayısı görülmekte. Akıllı belediyecilik hizmetlerinde bir takım yazılımların, bir takım hizmetlerin geniş bant kullandığını kabul edersek, bu rakamlar oldukça memnun edici. Belediye hizmetlerinin halka ulaşmasında internet olsun, SMS hizmetleri olsun bu rakamlarla birlikte değişeceğini öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

"ŞEHRE İLK GELEN İNSANLAR İÇİN ETKİN ALTYAPI ÇOK ÖNEMLİ"

Vodafone Kurumsal Çözümler Kıdemli Müdürü Halil Tekşal, akıllı şehirlerde etkin bir altyapının önemine vurgu yaparak, "Şehirlerin akıllanması, belediyelerin yeni gelen bu nüfusa iyi hizmet vermesi çok önemli. Belediyeler de bu hedefle birlikte öncelikle maliyetlerini azaltmaya gidiyorlar. Tabii ki çok fazla hizmet vermek istiyorlar ama belirli bir bütçeleri var. Bu yüzden maliyetleri kontrol etme, gelen yeni nüfusa servisi kısıtlı kaynaklarla vermek durumundalar. Şehre ilk gelen insanlar için etkin bir altyapı çok önemli. Bu yüzden mevcut altyapıyı çok iyi kullanmak önemli" dedi.

Mobilion Genel Müdürü Ertan Fidan, yazılım ve metal sektöründeki gelişmelere değinerek, "Bugün belediyecilik anlamında baktığınızda neredeyse bütün hizmetleri alabiliyorsunuz. Metal ve yazılım sektöründe önemli gelişmeler yaşanmaya başlandı. Yazılım sektöründeki gelişmeyle metalın dışı değişmeye başladı. Bütün belediyelerin tek bir amacı vardır. Vatandaşlara iyi hizmet sunabilmek. Hizmet sunduğu kitle değişiyor" diye konuştu.

MOBİT Ürün Grup Yöneticisi Ahmet Sinan Ekinci ise, "MOBİT'in zabıta uygulamaları, imar, sosyal hizmetler uygulamaları, trafik düzenleme uygulamaları konularında çözümleri bulunmakta" diye konuştu.

Öte yandan zirvede Ulusal Metroloji Enstitüsü Müdürü Dr. Mustafa Çetintaş moderatörlüğünde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Metroloji ve Standardizyon Genel Müdürlüğü, Sayaçlar Daire Başkanı Ersan Gürlük, TEDAŞ Bilgi-İşlem Daire Başkanı Ahmet Özçelik, Rheinbach (Almanya) Belediye Başkanı Stefan Hans Raetz, İSU Abone İşleri Daire Başkanı Uğur Susoy, İGDAŞ Teknik İşler ve Onarım Müdürü Cevat Özarpa, Intermec Türkiye Ülke Müdürü-Mobisis Temsilcisi Murat Kafkas, Direktör-Wipro Yücel Erbilgiç, Motorola Türkiye Satış Müdürü-Vektör Temsilcisi Tarık Ertuğrul "Yeni Nesil Sayaçlar ve Sayaç Okuma Teknolojileri" konusunda birer sunum yaptılar.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sinan Ekinci İstanbul Marmara Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title