Haberler

AKP Afişi Mahkemelik Oldu

Güncelleme:
Abone Ol

Billboardlara Astırılan 'Şehitlerimizin Aileleri İçin Özel Savcılığa Evet' Mahkemelik Oldu.

BİLLBOARDLARA ASTIRILAN 'ŞEHİTLERİMİZİN AİLELERİ İÇİN ÖZEL SAVCILIĞA EVET' MAHKEMELİK OLDU

ŞEHİT BABASI GENÇER'DERN SUÇ DUYURUSU

Anayasa değişikliği için 12 Eylül'de yapılacak referandum öncesi Kırıkkale'de Millet Bulvarı üzerinde bulunan billboardlarda AK Parti tarafından 'Şehitlerimizin aileleri için özel ayrıcalığa evet" yazısına tepki gösteren şehit babası Mehmet Gençer, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, yazıların kaldırılmasını istedi.

Şehit Babası Mehmet Gençer, 'Şehit aileleri için özel ayrıcalığa evet' yazısı önünde yaptığı basın açıklamasında, ôAK Parti İl Başkanlığı tarafından astırılan bu yazılar asılsız olup, şehitlerimizin üzerinde oy devşirmeye yönelik çirkin bir istismar olayıdır. Çünkü 12 Eylül'de oylanacak olan 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin içersinde bir tane bile şehit kelimesi bulunmamaktadır. Getirilmek istenen, bu değişiklik paketinin içersinde şehit ailelerini ilgilendiren hiçbir madde bulunmamasına rağmen AKP tarafından bizler için çok ulvi olan ve şehitlik makamında bulunan evlatlarımızın kanları üzerinde siyaset yapılmaktadır. Bu çok çirkin bir olaydır. Bunu şiddet ve nefretle kınıyorum. Ayrıca bilinmelidir ki 1982 anayasasının 61. maddesinde şehit ailelerini ve gazilerin korunması ile ilgili hükümler bulunmaktadır. Mevcut anayasanın 61. maddesindeki hüküm ile şehit ailelerine haklar verilirken getirilmek istenen değişiklikte hiçbir hüküm bulunmamasına rağmen AKP'nin yalan söyleyerek halkımızı kandırma yönüne gitmesi, bu kandırma işini yaparken şehit ailelerini ve şehitliği kullanmasını, bizlerin üzerinden siyaset yapmalarını tekrar şiddet ve nefretle kınıyorum" dedi.

Şehit Babası Gençer, açıklamasının devamında buradan bazı kişilere ve kurumlara da çağrıda bulunmak istediğini de belirtirken, "Şehit aileleri ve gazileri onurlarını korumaya davet ediyorum. Şehit aileleri derneklerini şehitlik üzerinden siyaset yapan AKP'ye karşı mücadele etmeye davet ediyorum. Dernekler çay ocağı değildir. Hatırlatıyorum. AKP'yi dürüstlüğe, biraz insafa davet ediyorum. Müminler yalan söylemez, hatırlatıyorum. Şehitlik üzerinden yaptıkları siyaseti bırakmaya davet ediyorum. AKP 'evet' için bütün kutsal değerleri istismar etmektedir. Pehlivanoğlu, Menderes, Yazıcıoğlu, utanıyorum. İnsaf sahibi AKP'lileri 1982 anayasasının 61. maddesini inceleyerek bugünkü ile karşılaştırmaya davet ediyorum. Halkımızı bu yalancı şehitliği istismar ederek, şehitlik üzerinden oy devşirmeye çalışan bu ahlaksızlığa dur demeye davet ediyorum. Yalan söyleyerek kanlarımız üzerinden siyaset yaparak oy devşirmeye çalışan AKP'lilerin itirazları varsa, Kırıkkale Cumhuriyet meydanında halkın önünde tartışmaya çağırıyorum. Onlar gelemez. En iyi yaptıkları iş iftira ve karalamadır. Şahsıma ne zaman karalama yapacaklar diye bekliyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title