Haberler

Aksaray'daki Trafik Faciası: 33 Ölü, 35 Yaralı

Abone Ol

Aksaray'da Öğrencileri Taşıyan Gezi Otobüsünün Kamyonla Çarpışması Sonucu Meydana Gelen Trafik Kazasında 33 Kişi Hayatını Kaybederken, 35 Kişi de Yaralandı.

Aksaray'da öğrencileri taşıyan gezi otobüsünün kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 33 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, İzmir Zafer İlköğretim Okulu öğrencilerini Konya ve Kapadokya gezisine götüren, Cumhur Çolak idaresindeki 45 HA 158 plakalı yolcu otobüsü, Aksaray'ın Eskil ilçesi Bozcamahmut köyü yakınlarında, Adnan Ölmez yönetimindeki 42 AFM 32 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada, 33 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi de yaralandı.

Aksaray Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Akif Özbek, "İzmir'den hareket eden 45 HA 158 plakalı Cumhur Çolak yönetimindeki otobüs, Konya'dan Aksaray istikametine seyir halindeyken Aksaray'a 58 kilometre kala Adnan Ölmez idaresindeki 42 AFM 32 plakalı kum yüklü kamyonla çarpışmıştır. Kazada şu ana kadar 33 kişinin öldüğü, 35 kişinin de yaralandığı tespit edilmiştir. Ölenlerden 19'unun cenazesi Aksaray Devlet Hastanesi morgunda, 8'nin Konya Numune Hastanesi morgunda, 6'sının ise Eskil Devlet Hastanesi morgundadır. Yaralılardan 3'ü Kayseri'ye, 3'ü Konya'ya sevk edilmiş, geri kalan 29'u ise Aksaray Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır. Aksaray'da bulunan 29 yaralıdan 12'si kadın, 15'i çocuk, diğer 2'si de erkektir" dedi.

Kazada kamyon şoförü Adnan Ölmez'in hayatını kaybettiğini, cesedinin Konya Numune Hastanesi morgunda olduğunu belirten Başsavcı Özbek, "Otobüs sürücüsü Cumhur Çolak, İmamettin Açan, Halil Adıgüzel, Mehmet Ali Küçükkurum, Büşra Güven, Mine Akkoyun'un kimlikleri tespit edilmiş, diğer cenazelerin kimlik tespit çalışmaları ise devam etmektedir" dedi.

Tahkikata çok yönlü olarak devam ettiklerini kaydeden Başsavcı Özbek, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Kazada yaralananlardan isimleri tespit edilenler ise şöyle: "Okşan Güler (34), Gülsüm İne (26), Buse Güler (18), Şermin Utku (8), Çağlar Evsen (8), Abdülkadir Karabulut (12), Gülbin Adıgüzel (19), Nevin Kundakçıoğlu

(24), İlgen Atakan (13), Halilcan Alaş (13), Açelya Adıgüzel (7), Fatma Utku

(40), Furkan Sevinç, Hatice Çoban (19), Meryem İncesu (12), Özgür İncesu (13), Sevgi Artuç, Buse Saruhan (10), Büşra Çoban (11), Ege Meriç (8), Öner Oltulu (14), Tuba Çoban (14), Kenan Öneri, Ahmet Cengiz, Tuba Tubara".

Aksaray Devlet Hastanesi'nde basın mensuplarına açıklama yapan Aksaray Valisi Sebati Buyuran, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile birlikte yapılan görüşmeler neticesinde cenazelerin İzmir'e nakli için uçak gelmesinin kararlaştırıldığını belirterek, "İzmir'den cenazelerin naklini sağlamak amacıyla bir uçak ayarlandı ve isteyen kazazede yakınları da uçakla Nevşehir Havaalanı'na gelebilecek. Uçakla gelenler Nevşehir'den Aksaray'a otobüsle getirilecek. Daha sonra cenazeler 18.45'te uçakla İzmir'e gönderilecek" dedi.

İzmir Valiliği, geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin isimleri de açıklandı.

Geziye katılanların isimleri şöyle: "Sorumlu öğretmenler Yeşim Aygün ve Nuray İltuş. Geziye katılanlar ise; Meryem İncesu, Özgür İncesu, Buse Güler, Ezgi Karakaş, Hatice Oban, Derya Karabalıklı, Songül Akcan, İbadettin Açan, Bilgün Adıgüzel, Açelya Adıgüzel, Kenan İne, Gülsüm İne, Ömer Utlu, Ferda Utlu, Halil Adıgüzel, Melek Karadağ, Mustafa Karadağ, Emre Güven, Burhan Kılıçoğlu, Elif Çalmandan, Beyhan Saruhan, İsmet Alaş, Sabire Çoban, Mine Okbay, Tuğba Çoban, Selim Meriç, Nevin Kundakçıoğlu, Begüm Güler, Ergül Aygün, Serpil Öznur, Naz Tömer, Gülbin Koca, Özben Koca, Nergiz Kavalcı, Abdülkadir Akbulut, Özlem İncesu, M. Ali Küçükkurum, İbrahim Yalçınkay, Azize Sevinç, Deniz Evsen, Çağan Kağan Adıgüzel".

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de, Aksaray-Konya karayolunda meydana gelen trafik kazası ile ilgili olarak Aksaray Valisi Sebati Buyuran'dan bilgi aldı. Sezer, çoğunluğu öğrenci 32 kişinin hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Alınan önlemlere, yapılan uyarılara, denetimlere ve gösterilen çabalara karşın Türkiye her gün yeni acılar yaşamakta ve yürekleri yakan bir tablo karşımızda durmaktadır" dedi.

İzmir'den Kapadokya'ya gezi için yola çıkan öğrencileri taşıyan otobüsün Aksaray yakınlarında kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölenler arasında bir öğretmen ve kızı ile okul müdürünün oğlunun da olduğu belirlendi. Aksaray'da meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği kazada ölenler arasında 2/A sınıf öğretmeni Yeşim Aygün ve kızı Naz Aygün ile Konak Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Karabulut'un oğlu Abdülkadir Karabulut'un da olduğu öğrenildi. Konak Zafer İlköğretim Okulu'na gelerek bir açıklama yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, "Acımız çok büyük. Otobüs çok kalabalıkmış. Annelerin kucaklarında çocukları varmış. Daha sonra daha detaylı açıklama yapacağız" dedi.

Aksaray'da meydana gelen trafik kazasının ardından, İzmir'de endişeli bir bekleyiş başladı. Haberi alan Zafer İlköğretim Okulu velileri ve geziye katılan öğrencilerin yakınları okul önüne akın etti.

İzmir'den Kapadokya'ya gezi için yola çıkan ve Aksaray yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 31 kişinin ölüm haberi, geziye katılan öğrencilerin yakınlarını endişeye sevk etti. Kazada çok sayıda ölü ve yaralı bulunduğu haberi üzerine geziye katılanların yakınları okul önüne akın etti. Yakınlarından haber almak isteyen öğrenci velileri, yetkililerden bilgi almak için çaba sarf etti. Bazı veliler gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada, dün sabah aynı saatlerde ve aynı bölgede meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralanmıştı. Dünkü kazada da, bir kargo kamyonu önce geziye giden lise öğrencilerini taşıyan otobüse, ardından da başka bir kamyona çarpmıştı.

Kazanın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci, öğretmen ve velilerin içinde bulunduğu 45 HA 158 plakalı otobüsün bağlı bulunduğu turizm firmasıyla ilgili araştırma başlattı.

Zafer İlköğretim Okulu öğrenci, öğretmen ve velilerini Kapadokya'ya götürmek üzere bir firmayla anlaşma yapıldığı, bu firmanın 09 DE 555 plakalı otobüsle grubu geziye götüreceğini bildirdiği, ancak bu otobüsün son anda iptal edilerek, 45 HA 158 plakalı otobüsle geziye çıkıldığının belirlendiği bildirildi. Kazaya karışan 45 HA 158 plakalı otobüsün firmaya ait olmadığı, kiralanarak geziye gönderildiği, ancak bu otobüsün de ''turizm yeterlilik belgesinin'' bulunduğunun tespit edildiği öğrenildi. Bu arada, Zafer İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve velilerinin içinde bulunduğu kazaya karışan 45 HA 158 plakalı otobüsün 46 kişi üzerinden gezi anlaşması yaptığı, ancak kaza sırasında otobüste 56 kişinin bulunduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

(ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title