Haberler

Aktif Eğitim Sen, Yer Değiştirme Yönetmeliğini Ele Aldı

Güncelleme:
Abone Ol

Aktif Eğitim Sendikası Şanlıurfa Şubesi Yönetimi bakanlığın hazırladığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağını masaya yatırdı.

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği taslağındaki en önemli sıkıntının rotasyon ve aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmeleri olduğunu tespit eden Aktif Eğitim Sendikası Şanlıurfa Şubesi, bu sorunların çözümü için ''ne yapılmalı?'' sorusunun cevabını aradı. Toplantı sonunda iki çalıştayın çalışmaları birleştirildi. Aktif Eğitim Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Osman Çakmak, rotasyon ve aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerin toplumsal travmalara dönüşeceğini aktardı.

'ÖĞRETMENLERİN MOTİVASYONLARI ALT ÜST EDİLİYOR'

Çalıştaydaki raporun genel merkezleriyle paylaşılacağını dile getiren Osman Çakmak şunları söyledi: ''Öğretmenlerin yer değiştirmesiyle başarının artacağı ön görülüyorsa bunun yolu insanları zorla değil sunulacak avantajlarla cazip hale getirerek gönüllülük esas alınmalıdır. Yer değişikliğine tutulacak yüzbinlerce öğretmene ödenecek harcırah gibi giderler için kullanılacak kaynak; dezavantajlı bölgede çalışmayı teşvik edecek ek ödemelerde, okulların temel ihtiyaçlarını karşılamada, öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlerinin planlamasında sınıf mevcutlarının azaltılmasına ya da öğretmen alımlarında kullanılabilir. Bu uygulama ile öğretmenlerin mesleki motivasyonları ve aile düzenleri alt üst edilecektir. Öğretmenin aile yaşantısını ve aile fertlerinin hayatlarını olumsuz etkileyen kararlar eğitimde yaşanan sıkıntılara yenilerini eklenecektir. Taslakta aile birliği mazeretine bağlı yapılacak yer değişikliği maddesi de yeni sorunlara yol açacak madde olarak değerlendirilmiştir. Çünkü öğretmenin eşinin başka kamu kurumlarında görev yapıyor olması durumunda hizmet önceliğinin hangi kurumda olacağı net belirtilmemiş yani nasıl koordinasyon yapılacağı belli değil. Eğer öğretmenin eşi bakanlıkta görev yapıyorsa yer değişikliği için daha fazla ihtiyaç duyulan yere yer değişikliği olması maddesi de ciddi mağduriyetler doğuracak. Eğer öğretmenin eşi kamu personeli değilse üç yıl sosyal güvenlik priminin ödenmesi suretiyle çalışmış veya çalışıyor ise yer değişikliği yapabilecek olması aile fertlerini olumsuz etkileyecektir. Bu sürenin iki yıla düşürülmesi öneriyoruz. Bu maddelere ilaveten diğer maddelerde de düzenlemeler yapılması gerektiğine inanıyoruz. Yaptığımız çalışmaları genel merkezimizle de paylaştık. Tüm çalışmalar Bakanlık ile paylaşılacaktır."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Aktif Eğitim Sen Osman Çakmak Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title