Haberler

Alabalık tesislerinin kullandığı suyun kesileceği iddiası -

Abone Ol

Seydikemer ilçesinde üç alabalık tesisinin kullandığı kaynak suyunun, mahkeme kararıyla kesilmek istenmesi, tesis yetkililerinin tepkisine neden oldu.

Seydikemer ilçesinde üç alabalık tesisinin kullandığı kaynak suyunun, mahkeme kararıyla kesilmek istenmesi, tesis yetkililerinin tepkisine neden oldu.

Söğütlüdere köyü Yukarı Dere Mahallesi'ndeki iki kaynak suyundan birinin, 2006 yılında bir alabalık tesisi tarafından İl Özel İdaresi'nden usulsüz şekilde kiralandığı iddia edildi. Kendilerine ulaşan suyun başka bir tesis tarafından kiralanmasıyla mağdur olduklarını öne süren üç alabalık çiftliğinin sahipleri, Muğla Valiliği'ne şikayette bulundu. Valilik tarafından oluşturulan komisyon, usulsüz kiralama yapıldığını tespit ederek, diğer alabalık tesisinin iznini iptal etti.

Mağdur olan alabalık çiftliklerinden birinin yetkilisi Adem Çoban, usulsüz tutanakla suyu kiraladığı iddiasıyla diğer alabalık çiftliği hakkında suç duyurusunda bulundu. İdare Mahkemesi'ne açılan dava, Çoban'ın aleyhine sonuçlandı.

Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin kararına itiraz ettiklerini ve İdare Mahkemesi'nin kararının, Danıştay tarafından bozulduğunu açıkladı. Bunun üzerine karşı tarafın konuyu Yargıtay'a taşıdığını anlatan Çoban, Yargıtay'ın suyun kesilmesi için kendilerine verdiği üç gün sürenin dolduğunu kaydetti.

Üç işletmedeki 20 milyonun üzerinde yavru balığı taşıma imkanları olmadığına dikkati çeken Çoban, tesislerinde yavru balıkların yanı sıra 50 milyon gözlenmiş yumurta ve havyar üretimi yaptıklarını aktardı.

Çoban, 25 kişiye istihdam sağladıklarını belirterek, "Yapılan bunca yatırım, dağın başında atıl vaziyette kalacak. Bu tablonun düzelmesini istiyoruz. Her ne kadar yaptığımız iş bizim olsa da ürettiğimiz değer bu ülkenin değeridir" diye konuştu.

Tesisinin ortaklarından Şeref Çoban da suyun kesilmesi halinde 2 saat içinde yavru balıkların öleceğini ve yaklaşık 3 milyon lira zarara uğrayacaklarını bildirdi.

Diğer alabalık tesisinin yetkilisi Niyazi Deveci ise 2006'da gerekli yasal izinleri alarak alabalık üretimine başladığını söyledi. Başka bir alabalık çiftliğinin, suyun kullanım hakkını alarak kendilerini mağdur ettiğini öne süren Deveci, yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Adem Çoban Seydikemer Yargıtay Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title