Haberler

Alevi ve Sünniler 60 Yıldır Beraber Aşure Yapıyor

Abone Ol

İzmir'in Kemalpaşa Yukarıkızılca Mahallesindeki Tufan Dede türbesinde her yıl Aşure Günü, Alevi ve Sünni vatandaşların dayanışmasına sahne oluyor.

İzmir'in Kemalpaşa Yukarıkızılca Mahallesindeki Tufan Dede türbesinde her yıl Aşure Günü, Alevi ve Sünni vatandaşların dayanışmasına sahne oluyor. Aşure Gününe, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ayçil ile Alevi ve Sünni vatandaşlar ilgi gösterdi.

Yapılan etkinlikle ilgili dededen toruna bu geleneği sürdüren türbenin de bakıcısı olan Zinya teyze, "60 yıldır burada aşure kazanının kaynadığını bilirim. Tarihini soracak olursanız, bin 400 senedir, Kerbela şehitlerinin son lokmalarını tencereye koydukları o günden bugüne bu aşure şenlikleri yapılır. İmam Hüseyin'in şehit edilişinin, Kerbela'daki 72 şehidin onlardan artan erzakların bir araya getirilip pişirilmesine aşure diyoruz" dedi.

20 senedir Tufan Dede türbesinin hizmetini gördüğünü anlatan Zinya teyze, şöyle konuştu: "Her yıl burada toplanırız, herkes gönlünden kopan erzakını getirir, hepsini topluca kaynatırız, kesilen adaklarımızı keşkeklerimizin içine koruz ve bunu da halkımıza ikram ederiz. Burası bir inanç yeridir. Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşlarımız vardır. Buraya sadece Aleviler değil herkes gelir dileğini tutar. Buranın en önemli özelliği her milleti bir araya toplamasıdır. Gaye insanların birleşmesidir, birbirlerini sevmesidir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yukarıkızılca Kemalpaşa İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title