Haberler

Allah'ın Karşısındayken Cep Telefonu Çalar mı?

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, Namaz Esnasında Çalan Cep Telefonlarının İbadet Mantığına Aykırı Olduğunu Belirtti

DİYANET İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, namaz esnasında çalan cep telefonlarının ibadet mantığına aykırı olduğunu belirterek "Allah karşısında, sırf Allah’a ibadet etmek için dingin olan kişilerin namaz dışı herhangi bir şeyle hem bedenen hem de fikren meşgul olmaması gerekir" dedi. Hazreti Muhammed’in "Soğan, sarmısak yiyenler mescide gelmesin" dediğini hatırlatan Prof. Yeprem, "Bu, tam da kıyaslanabilecek bir durum. Soğan, sarmısak yiyenler yanındakilerini rahatsız ederler. Cep telefonları da aynı şekilde. Hele bazen oyun havaları gibi melodiler çalıyor ki insanın huzuru bozuluyor. Bütün bunlar başkasının hakkına saygısızlık etmek demektir. Camilere telefonların kapatılarak girilmesi gerekir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title