Haberler

Alman Büyükelçi Cuntz: Endişeliyiz

Abone Ol

Cuntz, Libya'daki Saldırıların Bir An Önce Sona Ermesini Arzu Ettiklerini Söyledi.

Samsun'a gelerek Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Libya'daki saldırıların bir an önce sona ermesini arzu ettiklerini söyleyerek, endişeli olduklarını dile getirdi.

Bugün bir dizi program ve açılışlarda bulunmak üzere Ankara'dan Samsun'a gelen Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Türkiye ile Almanya arasındaki ticari ilişkilerin önemine değinen Büyükelçi Cuntz, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Libya'daki saldırılarla ilgili sorulara cevap vermekten kaçınan Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, "Şuandaki somut gelişmeler açısından çok önemli resmi bir açıklama yapmam mümkün değil.

Ancak endişeli olduğumuzu söyleyebilirim. Kaddafi'nin kendi halkına saldırması son derece endişe verici ve üzücü bir gelişme. Bu saldırıların en kısa zamanda sona ermesini umut ediyoruz" dedi. Türkiye ile Almanya'nın Nato müttefiği olduğunu kaydeden Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, her iki ülkenin de aynı beklentileri ve ümitleri paylaştığını ifade etti. Bu gelişmelerin en kısa zamanda sona ermesini Kaddafi'nin kendi halkına saldırmasının son bulmasını arzu ettiklerini kaydeden Cuntz, Libya'ya yapılan saldırılara Rusya'nın "Haçlı Seferi" benzetmesi yapmasıyla ilgili bir soruya da, "O konuda herhangi bir yorum yapmaya gerek yok" diye cevap verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title