Haberler

Alman Büyükelçi Dr.Cuntz’tan Başkan Fakıbaba’ya Ziyaret

Abone Ol

Şanlıurfa'ya Gelen Almanya Büyükelçisi Dr.Eckart Cuntz, Valilik Ziyaretinin Ardından Şanlıurfa Bel. Bşknı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı Makamında Ziyaret Etti.

"Peygamberler Şehri ŞANLIURFA 6. Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Belediye Sergi Salonu'nda açılan "Göbeklitepe Resim Sergisi"ni de gezen Almanya Büyükelçisi Cuntz, Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt'ten eserler hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanlık makamında, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile bir süre görüşen Almanya Büyükelçisi Dr.Eckart Cuntz, ziyaret anısına Başkan Fakıbaba'ya üzerinde "Biz Birlikteyiz, Türkiye-Almanya" yazılı bir forma ile Federal Almanya'nın simgesi olan bir arma hediye etti.

Almanya Büyükelçisi Dr.Eckart Cuntz'un ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Fakıbaba ise Büyükelçi Cuntz'a mırra takımı ve kentin tanıtımına katkı sağlayacak broşür ve kitaplardan oluşan bir hediye paketi takdim etti.

BÜYÜKELÇİ DR. CUNTZ, GÖBEKLİTEPE SERGİSİ'Nİ GEZDİLER

"Peygamberler Şehri ŞANLIURFA 6. Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Belediye Sergi Salonu'nda açılan "Göbeklitepe Resim Sergisi"ni gezen Almanya Büyükelçisi Cuntz, Göbeklitepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Klaus Schmidt'ten eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Almanya Büyükelçisi Cuntz, Dünya'nın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe'nin gerek Alman basında gerekse de dünya basınında geniş yer aldığına dikkat çekti.

Türkiye'ye Almanya'dan yılda 4,5 milyon turist geldiğini hatırlatan Büyükelçi Cuntz, büyük bir çoğunluğun Göbeklitepe'yi bildiğini bu yüzden burayı ziyaret ettiğini söyledi.

Önümüzdeki dönemlerde Göbeklitepe'ye duyulan ilginin daha da artacağı mesajını veren Almanya Büyükelçisi Cuntz, "Göbeklitepe, yakın bir zamanda Internatıonal Dergisi'ne kapak olacak. Tüm dünya basınında geniş yer alan Dünya'nın en eski yerleşim yeri olan Göbeklitepe'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Bizde bu kapsamda Almanya-Türkiye dostluluğunun daha da pekiştirilmesi adına "Kardeş Şehir" uygulamaları üzerinde görüş alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

Şanlıurfa Belediyesi'ni ziyaretinden dolayı Almanya Büyükelçisi Dr.Eckart Cuntz'a tekrar teşekkür eden Başkan Fakıbaba, Almanya'nın Karlsruhe kentiyle Şanlıurfa'nın kardeş şehir olabilecekleri müjdesini verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title