Haberler

Almanya'da Genel Seçimlerin Yankıları

Abone Ol

Bild: "Merkel'in büyük zaferi" Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Birlik partileri genel seçimleri açık şekilde kazandı" Tagesspiel: "Şimdi sadece Merkel'in seçmesi lazım"

Alman gazeteleri, dün ülkede düzenlenen genel seçimlerin sonucunu "Merkel'in zaferi" olarak verdi.

Bild gazetesi, "Merkel'in büyük zaferi" başlığını kullanarak genel seçim sonucunu duyurduğu haberde,  bunun, Birlik partilerinin (CDU/CSU) son 20 yılda aldığı en iyi sonuç olduğuna dikkati çekildi.

"Merkel şimdi Helmut Kohl (eski Başbakan) gibi güçlü mu olacak?" ifadesinin kullanıldığı haberde, yaklaşık yüzde 42 oy oranına en son Kohl'ün ulaştığı hatırlatıldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung da "Birlik partileri genel seçimleri açık şekilde kazandı" başlığıyla verdiği haberde, Merkel'in seçim sonucunu "Süper bir sonuç" olarak değerlendirdiği belirtildi.

Tagesspiegel gazetesi de hükümet kurma çalışmalarına dikkati çekerek, "Şimdi sadece Merkel'in seçmesi lazım" başlığı kullanıldı.

Süddeutsche Zeitung da "Merkel galip geldi, FDP (Hür Demokrat Parti) fiyasko yaşıyor" başlığını kullanarak, FDP'nin ilk kez mecliste yer almayacağına işaret etti.

Frankfurter Zeitung da "Merkel şansölye kalıyor" başlığını kullanırken, BZ gazetesi de Merkel'in mecliste salt çoğunluğa yaklaştığını vurguladı. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Angela Merkel Helmut Kohl Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title