Haberler

Almanya'da Pehlivanlara Büyük İlgi

Abone Ol

Almanya'nın Duisburg Kentinde Şehit Aileleri Yararına Gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreş Müsabakalarına Türkiye'den Ünlü Baspehlivanlar Katılırken, Olumsuz Hava Şartlarına Rağmen Müsabakalara İlgi Yoğun Oldu.

Almanya'nın Duisburg kentinde şehit aileleri yararına gerçekleştirilen Kırkpınar yağlı güreş müsabakalarına Türkiye'den ünlü baspehlivanlar katılırken, olumsuz hava şartlarına rağmen müsabakalara ilgi yoğun oldu.

Duisburg'da faaliyet gösteren Nemrut Kültür ve Dayanışma Derneği öncülüğünde ve Ali Ünlü organizetörlüğünde düzenlenen güreş müsebakaları, Duisburg'da bulunan Hilal Spor'un futbol sahasında gerçekleştirildi.

Türkiye Kırkpınar yağlı güreşlerden tanınan dokuz başpehlivanın güreştiği ve eski baspehlivanlar dan Ahmet Taşçı'nın konuk olduğu güreş müsabakaları, yağmurlu havaya rağmen Duisburg ve çevresinden yoğun ilgi gördü.

Yağlı Güreş etkinliğinde, Türkiye yağlı Güreş Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Kadir Birlik, ünlü Başpehlivanlardan Ahmet Taşçı, Nemrut Kültür ve Dayanışma Derneği yönetisi yağlı güreş organizatörü Ali Ünlü, Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Şevket Avcı ve güreşçi Ali Koçyiğit, ha zır bulundu.Müsabakalari, Kırkpınar yağlı Güreşleri Başcazgırı Şükrü Kayabaşın sundu.

Duisburg'tan katılan minik güreşçilerle başlayan yağlı güreş müsabakaları, ünlü pehlivan Eyüp Ünlü, Kadir Ergin, Gökhan Arıcı ve Savaş Yıldırım'ın da ermeydanına çıkmasıyla kıran kırana geçti.

Oldukça heyecanlı geçen ve vatandaşların büyük ilgisi eşliğinde gerçekleşen yağlı güreş müsabakalarında, Gökhan Arıcı (Karamürsel) birinci, Kadir Ergin(Balıkesir) ikinci ve Ünlü Başpehlivanlardan eyüp Ünlü üçüncü ve Faruk Akkoyun(Kocaeli) dördüncü oldu.

Minik Güreşçilerden Yasin Şahin birinciliği, Ethem Gülen ikinciliği. Ad-bdullah Enes ise üçüncülüğü elde etti.

Güreşlerin yapıldığı alanda, Türk kadınlar tarafından hazırlanan gözleme, lahmacun ve pastalar, davetlilerden büyük ilgi gördü.

Güreş müsabakaların ardından etkinlik, sanatçı Kazım Birlik, Sezai Çağdaş, Ozan Efkari, Popstar Bahar, Alev Çoşkun, Ruhi Filinta, Mumammer Kurutaş'un müzikleriyle devam etti.

Görüntü dökükümü:

-Miniklerin güreşlerinden bölümler

-Kadir Ergin ve Eyüp Ünlü'nün göresinden bölümler

-Güreşleri izleyen vatandaşlar ve yemek stanlarından detay görüntüler

-Müsabakalar sonunda güreşçiler toplu hatıra fotoğrafı çektirirken

(Haber-Kamera: Temel Elcivan ? DUİSBURG / DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title