Haberler

Almanya?da Yüzde 100, Türkiye?de Yüzde 60 İş Göremez Raporu Verdiler

Abone Ol

Almanya'da yüzde 100, Türkiye'de yüzde 60 iş göremez raporu verdiler Almanya'da Münih kentinde ve Türkiye'de Aydın'da yaşayan 66 yaşındaki Mediha Yazıcı, Almanya'da yüzde 100 iş göremezlik raporuyla emekli olurken, Türkiye'de yüzde 60 iş göremezlik raporu verilerek, malulen emeklik başvurusu reddedildi.

Almanya'da yüzde 100, Türkiye'de yüzde 60 iş göremez raporu verdiler

Almanya'da Münih kentinde ve Türkiye'de Aydın'da yaşayan 66 yaşındaki Mediha Yazıcı, Almanya'da yüzde 100 iş göremezlik raporuyla emekli olurken, Türkiye'de yüzde 60 iş göremezlik raporu verilerek, malulen emeklik başvurusu reddedildi. Şeker, kalp, tansiyon ve birçok hastalıkla yaşam mücadelesi veren yaşlı kadının bir bacağının da kesik olması çalışmasına engel olarak görülmedi.

Üç hastane üç ayrı rapor

Mediha Yazıcı'nın eşi Mehmet Yazıcı, Almanya'da aldıkları yüzde yüz iş göremezlik raporu sonrası Türkiye gelişen olayları şöyle anlattı:

'Eşimin Türkiye'de malulen emekli olması için gerekli tüm işlemleri tamamladık ve gerekli ödemeleri yaptık. Bizi heyet raporu alınması için Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne gönderdiler. Doktorlar eşimi muayene ettiler. Olumlu haber beklerken, geçenlerde başvurumuzun reddedildiği yazısı geldi. Neden olarak ta heyetin eşime sadece yüze 60 iş göremezlik raporu verdikleri gösterildi. Eşime Ankara Sincan Devlet Hastanesi ise yüzde 99 iş göremezlik raporu vermişti?.

Kendi işini kendi görebilirmiş

Almanya'da yüzde 100 iş göremez olarak görülüp emekli edilen Mediha Yazıcı'nın, Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nden alınan heyet raporunda 'Yüzde 60 çalışma gücünü kaybettiği ve başka birinin bakımına muhtaç olmadığı' ifadesi yer alırken, Aydın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün ret yazısında 'Başka birinin bakımına muhtaç olmadığınız anlaşıldığından maluliyet aylığınızın bağlanmasına imkan bulunmamaktadır' ifadesi yer aldı.

'Devlet büyüklerime sesleniyorum'

Almanya'nın yüzde yüz iş göremez deyip emekli ettiği Mediha Yazıcı 'Almanya burada benim yatacağım özel elektrikli yataktan, banyo ve tuvalet ihtiyacım için gerekli özel donanımı verdi. Eşim 24 saat bakımımla ilgilendiği halde haftada üç kez evimize bakıcı hemşire gönderiyor. Gavur dediklerimiz bana sahip çıkıyor, ama kendi ülkemdekiler bu halde benim hala çalışabileceğimi düşünüyorlar. Bu nasıl adalettir. Devlet büyüklerime sesleniyorum, benim halimi görsünler, ben bu halde nasıl çalışabilirim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Yazıcı Almanya Türkiye Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

umut parlak:

devletimiz engellilerin haklarını hem çalıyor hem kısıtlıyor emekli olması gereken engellileri emekli etmemek için elinden geleni yapan bi devlet var başımızda

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title