Haberler

Almanya-Türkiye Arasında CHP Gerginliği

Güncelleme:
Abone Ol

Dışişleri Bakanlığı, Alman Büyükelçisi Cuntz'a Tepkili.

Dışişleri Bakanlığı, Alman Büyükelçisi Cuntz'un, CHP'nin, Alman Friedrich Ebert Vakfınca desteklendiği yolundaki haberlerde atıfta bulunan belgelerin "sahte" olduğu yolunda Dışişleri Bakanlığınca bir düzeltme yapılması isteği ile Dışişleri Bakanlığı'na yazdığı mektubunu basına dağıtmasına tepki gösterdi.

Bakanlık Sözcüsü Özügergin, "Bakanlığımızın görevi, kim suçlu kim suçsuz, bunu tayin etmek değildir. Görevimiz, iki ülkenin adli makamları arasındaki evrak değişimini düzenli olarak, zamanlı olarak sağlamaktır" dedi. Sözcü, Alman Büyükelçisinin mektubu basın ile paylaşmasının "diplomatik teamüllere uymadığı"nı da söyledi.

Bakanlık Sözcüsü, olağan basın bilgilendirme toplantısında Alman Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz'un, CHP'nin, Alman Friedrich Ebert Vakfınca desteklendiği yolundaki haberlerde atıfta bulunan belgelerin "sahte" olduğu yolunda Dışişleri Bakanlığınca bir düzeltme yapılması talebi ile Dışişleri Bakanlığı'na yazdığı mektubunu basına dağıttığını belirten bir gazetenin sorusu üzerine, bu adli bir süreç olduğunu ve Bakanlığın adli süreçler hakkında üstüne düşeni yaptığını vurguladı. Sözcü şunları söyledi:

-"BÜYÜKELÇİNİN TALEBİNİN KARŞILANMASI UYGUN OLMADIĞINI SÖYLEDİK"-

"Bu adli süreç çerçevesinde Bakanlığımız üstüne düşenini yapmıştır, yapmaktadır ve yapacaktır. Bakanlığımızın görevi, kim suçlu kim suçsuz, bunu tayin etmek değildir. Görevimiz, iki ülkenin adli makamları arasındaki evrak değişimini düzenli olarak, zamanlı olarak sağlamaktır. Hükümler değildir. Yani, içerik ile ilgili hüküm vermemiz söz konusu değildir.

Alman Büyükelçisinin Bakanlığı muhatap bir mektubu basın ile paylaşması ise, diplomatik teamüllere uymamaktadır. Konuya ilişkin bir açıklama yapılması talebinin karşılanması ise daha önce ortaya koyduğum ilkeler çerçevesinde uygun değildir. Uygun görülmediği, uygun olmadığı da kendilerine de bildirilmiştir."

Burak Özügergin de, TBMM'ye bu konuda bir soru önergesi verildiği haberini gördüğünü belirterek görevlerinin, verilen soru önergelerini yanıtlamak olduğunu belirterek zamanı gelince de bu önergeye cevap verileceğini söyledi. (ANKA)

(CN/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title