Haberler

"Alo 147" Kız Çocuklarına Umut Oldu

Abone Ol

"Alo 147" iletişim merkezi, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız çocuklarına umut oldu.

Yıldız Aktaş - Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB)

"Alo 147" iletişim merkezi, maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen kız çocuklarına umut oldu.

Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi kapsamında, kamuoyunda farkındalığın arttırılması amacıyla kısa film hazırlandı.

Van'ın Gevaş ilçesinde çekilen filmin oyuncuları, depremzede öğrenciler ile çağrı merkezi çalışanlarından seçildi. Hazırlanan yaklaşık 1,5 dakikalık kısa film, kamu spotu olarak ekranlarda yer almaya başladı.

MEB yetkilileri, kamu spotunun yayınlanmasının ardından geçtiğimiz, mart ayında, Van'ın Erciş ilçesinde hizmete giren, "MEB İletişim Merkezi-Alo 147"yi daha fazla kişinin aradığını belirtti.

"Alo 147" hattının kız çocuklarının okullaşma oranının artırılması yönünde olumlu katkılar sağladığını kaydeden yetkililer, Anadolu Ajansı'nın geçen hafta yayınladığı "Alo 147'yi aradı, okuluna geri döndü" haberinin de bunun göstergesi olduğunu söyledi.

-Okumak isteyenler için tüm imkanlar seferber edildi-

Ağrı'da Yukarı Yoldüzü köyünde yaşayan Naci Gökçe Lisesi 11. sınıf öğrencisi Gamze Turan, maddi imkansızlıklar nedeniyle ailesi tarafından okula gönderilmeyince, "Alo 147"yi arayarak, yardım istemiş, MEB yetkililerinin aile ile görüşmesi ve tüm masrafları karşılama sözü vermesi üzerine Gamze Turan tekrar okuluna geri dönmüştü. AA, Gamze Turan'ın okula dönüşünü, kamuoyuna duyurmuştu.

Bakanlık yetkilileri Gamze durumundaki tüm çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, bu tür imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen çocuklar ile ailelerinden "Alo 147'yi aramalarını istedi.

Yetkililer, okumak isteyen çocukları okula kazandırmak için devletin tüm imkanlarını seferber ettiklerini kaydettiler.

-Aramaların yüzde 92'si bilgi edinme amaçlı-

"Alo 147"yi hizmete girdiği günden bu yana yaklaşık 520 bin kişi aradı. Ağustos ayında çağrı merkezini arayanların sayısı ise 106 bin oldu. Arayanların, yüzde 58'ini erkekler, yüzde 42'sini kadınlar oluşturdu. Vatandaşların, yüzde 92'sı bilgi edinme, yüzde 6'si talep, yüzde 1'i şikayet ve yüzde 1'i de görüş ve önerilerini iletmek için iletişim merkezi aradı.

Çağrı merkezini arayanların, 51 bin 50'si açık öğretim işlemlerini, 15 bin 678'i SBS'yi, 10 bin 851'i ise 4+4+4 eğitim sistemini sordu. Bunun dışında öğretmenlerin yer değiştirme ve özür grubu atamalarıyla e-okul, Fatih Projesi ve okul öncesi eğitim konuları da vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer aldı.

-Kamuda en iyi hizmet veren merkez seçildi-

"Alo 147", bağımsız bir şirketin yaptığı ankette, tüm kamu ve özel kurumlardaki verilen çağrı merkezi hizmetleri arasında vatandaş memnuniyeti açısından en iyi hizmet veren merkez seçildi. İlk 3 aylık dönemde MEBİM memnuniyet endeksi 83 olarak belirlendi.

Türkiye genelinde bin 72 noktada 2 bin 20 kişi aynı anda yazılım sistemi üzerinden merkeze iletilen çağrıları görebiliyor.

7 gün 24 saat hizmet veren 100 kişilik çağrı merkezi çalışanlarının yüzde 95'ini depremzede, yüzde 50'sini ise engelli bireyler oluşturuyor.

Lisans, lise, ortaöğretim ve önlisans mezunu olan personele eğitim uzmanları tarafından 80 saatlik, iletişim, kriz yönetim becerisi, konuşma teknikleri, MEB'in tanıtımı konularında eğitim verildi.

İletişim Merkezi'ne gelen tüm çağrılara uzmanlar tarafından doğrudan cevap veriliyor. Çağrıların bir inceleme ve araştırma gerektirmesi veya Bakanlıkça işlem yapılmasını zorunlu kılması nedeniyle hemen cevap üretilemediği durumlarda kurum ve kuruluşlarla iletişime geçilerek en geç 72 saat içerisinde taleplerle ilgili telefon veya SMS aracılığıyla geri dönülüyor.

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Aktaş Gevaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title