Haberler

Altın Atlet'e Muhteşem Karşılama

Abone Ol

İspanya'da Altın Madalya Kazanan Nevin Yanıt, Memleketi Mersin'de Coşkulu Karşılandı.

İspanya'nın Barcelona kentindeki 20. Avrupa Şampiyonası'nda bayanlar 100 metre engellide 12.63'lük Türkiye rekoru derecesiyle altın madalya kazanan Nevin Yanıt, memleketi Mersin'de coşkuyla karşılandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Antrenör Cüneyt Yüksel, Avrupa Şampiyonası'nda yüksek atlamada finalde yer alan Burcu Ayhan ile Avrupa Şampiyonu olan Nevin Yanıt'ı makamında kabul eden ve sporculara çiçek veren Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Nevin, Mersin'i ve Türkiye'yi Avrupa'nın zirvesine taşıdı. Hepimiz Nevin'le birlikte 100 metreyi koştuk ve son metrelerde, son saniyelerde onun şampiyonluğu ile coşku, gurur ve sevinç yaşayarak havalara sıçradık. Kendisini gönülden kutluyorum. Nevin'in bundan sonraki süreçte bayrağı daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum" dedi.

Nevin'in elde ettiği başarının Türk atletizmi ve Türk gençleri adına çok önemli olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Nevin'in azminin, gayretinin ve onunla birlikte çevresinde onu hazırlayan ve katkı veren başta antrenörü Cüneyt Yüksel olmak üzere ailesini ve herkesi kutluyorum. Elde edilen bu başarı Türk atletizmi ve Türk gençleri adına çok büyük önem taşıyor. Bundan sonraki ilk uluslararası yarışmada Nevin'i dünya ve olimpiyat şampiyonu olarak karşılamayı, Burcu'nun da en kısa zamanda Nevin'in açtığı yoldan giderek bayrağımızı zirveye taşıyacağına inanıyorum" diye konuştu.

NEVİN'İN ADI ATLETİZM PİSTİNE VERİLDİ

Vali Güzeloğlu, Yenişehir İlçesi Kocavilayet Mahallesi'nde yapımı tamamlanarak hizmete giren sentetik yüzeyli atletizm pistine Valilik onayı ile Nevin Yanıt'ın isminin verildiğini söyledi.

Kendi adını taşıyan bir tesiste antrenman yapmanın kendisini daha iyi motive edeceğine inandığını belirten Nevin Yanıt ise şunları söyledi: "Bu hayatımda aldığım en güzel hediye. Adım ölümsüzleşti. Bundan daha büyük mutluluk olamaz. Böyle karşılanmaktan gurur ve onur duyuyorum. Çok çalıştım ve çok emek verdim. Bugünleri hayal ederek piste çıktım. Bitiş çizgisini geçtikten sonra belki de şaşkınlığım görülmüştür. Ama bu kaybettiğim anlamında değil, ben yaptım anlamındaydı. Türkiye'ye ve Mersin'e, aileme, herkese bu gururu yaşattığım için mutluyum. Sizin huzurunuzda dünyada ve olimpiyatlarda bayrağımızı yine zirveye taşıyacağıma söz veriyorum."

Valilik ziyaretinin ardından Nevin Yanıt ve beraberindekiler, Tevfik Sırrı Gür Stadı önünden üstü açık otomobile binerek ellerinde Türk bayrakları ile şehir turu attı.

Nevin Yanıt, şehir turunun ardından evinin bulunduğu 50'nci Yıl Mahallesindeki Ata Kent Sitesi'nde 'Şampiyon kızımız, evine hoş geldin' yazısı ile karşılandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title