Haberler

"Ameliyatları Narkozsuz Yapıyoruz"

Abone Ol

Emrah Güney - Uluslararası Suriyeli Doktorlar Birliği Temsilcisi Abdarrahman Alomar, evinde sakin ve barış içerisinde yaşaşan Suriye halkının, bugün artık korku içerisinde, ne zaman öleceğini bekleyen bir halk konumuna geldiğini belirterek,...

Emrah Güney - Uluslararası Suriyeli Doktorlar Birliği Temsilcisi Abdarrahman Alomar, evinde sakin ve barış içerisinde yaşaşan Suriye halkının, bugün artık korku içerisinde, ne zaman öleceğini bekleyen bir halk konumuna geldiğini belirterek, "Uluslararası düzenlemeler nedeniyle narkozun temininde ciddi zorluklar yaşıyoruz. Hatta narkoz bulamadığımız zamanlarda hastanın hayati bir tehlikesi varsa maalesef narkoz kullanmadan gereken operasyonu yapmak zorunda kalabiliyoruz" dedi.

Alomar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birliğin geçen yılın Ocak ayında, Suriye'deki sağlık kuruluşlarını bir çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu anlattı.

Bünyelerindeki 24 sağlık örgütü ve 2 binden fazla sağlık çalışanıyla hizmet vermeye devam ettiklerini aktaran Alomar, dünyadaki Suriyeli doktorların çabalarını, Suriye halkına ulaştırmak istediklerini söyledi.

Talepler doğrultusunda halkın diğer ihtiyaçlarına da yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Alomar, "Birlikteki doktorların hepsi ya Suriye'de ya da yurt dışında tıp eğitimi alıp ülkelerinde hizmet eden insanlar. Allah, Suriye halkına en iyi şekilde hizmet etmeyi nasip eylesin" diye konuştu.

Suriye'de en çok yaralı çocuklardan etkilendiğini anlatan Alomar, 6 çocuğu bulunduğunu belirterek "Suriyeli çocukların gözümüzün önünde yaralanması veya ölmesi bizi kahrediyor. Evinde sakin ve barış içerisinde yaşayan Suriye halkı, bugün artık korku içerisinde. Ne zaman öleceğini bekleyen bir halk konumuna geldi" ifadelerini kullandı.

Alomar, yurt dışında da bir çok Suriyeli doktor bulunduğunu belirterek, bu doktorların bulundukları ülkelerden ilaç ve tıbbi malzeme konusunda destek verdiklerini bildirdi.

Abdarrahman Alomar, bölgede özelikle ameliyatlarda kullanılan narkoz ilaçlarına ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hem Suriye'deki hastanelere hem de geçici kurulan hastanelere gün içerisinde bir çok yaralı geliyor. Yaralı ve diğer hastalar için en çok ağrı kesici, antibiyotik ve ameliyat esnasında kullanılmak için narkoza ihtiyacımız oluyor. Ancak uluslararası düzenlemeler nedeniyle narkozun temininde ciddi zorluklar yaşıyoruz. Hatta narkoz bulamadığımız zamanlar da oluyor. Bu durumlarda da hastanın hayati bir tehlikesi varsa maalesef narkoz kullanmadan gereken operasyonu yapmak zorunda kalabiliyoruz. Bu, ülkenin her tarafında böyle, artık her gün yaşadığımız, sıradan bir olay. Bir doktor olarak çoğu zaman o hastaya sarılarak acısını hafifletmeye çalışıyoruz. Kahroluyoruz... Malzeme ve ilaç eksikliği nedeniyle zaman zaman müdahalede bulunamıyoruz. Kalıcı hastalıklar kanser, kalp, diyabet gibi hastalıklarda da ilaç sıkıntısı yaşanıyor. Bu hastalıklar içinde çok sayıda ilaca ihtiyaç var. Geçenlerde bizi ziyaret eden Filistin Sağlık Bakanı, gördüğü manzara karşısında çok etkilenmiş 'Sizin durumuz Gazze'deki durumdan çok daha kötü' ifadelerini kullandı."

Uluslararası Suriyeli Doktorlar Birliği Temsilcisi Abdarrahman Alomar, Suriye'deki olayların başladığı günden bu yana 2 binden fazla özel ve devlet hastanesinin hizmet veremez duruma geldiğini belirterek, Suriye'de sağlık hizmetlerine, meydan hastaneleri olarak isimlendirilen çadır hastanelerinde devam ettiklerini ve küçük bir hastanenin kurulması için bile 65-75 bin dolar gerektiğini anlattı.

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Emrah Güney Politika Güncel Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title