Haberler

"Anayasamızı Hazırlıyoruz"

Abone Ol

"Anayasamızı Hazırlıyoruz" konulu tartışma programı gerçekleştirildi.

Malatya Belediyesi'nin katkılarıyla Küçük Millet Meclisi tarafından düzenlenen "Anayasamızı Hazırlıyoruz" konulu tartışma programının 3'ncüsü 28 Ocak Cumartesi günü İl Özel İdare Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Ayda bir yapılan ve her ay farklı konuların konuşulduğu tartışma programının ocak ayı konuğu Gazeteci – Yazar Enver Sezgin oldu.

Moderatörlüğünü, Malatya Barosu Genel Sekreteri Av. Nüvit Eray Erenlerin yaptığı "Anayasamızı Hazırlıyoruz" konulu tartışma programında "Birey Hak ve Özgürlükleri: Düşünce, İnanç, Haberleşme, İfade, Örgütlenme, Toplantı ve Gösteri" konuları ele alındı.

Yeni Anayasa Platformu hakkında bilgiler veren Av. Erenler "Yeni Anayasanın toplumun istekleri, ihtiyaçları esas alınarak hazırlanmasını düşünen fikir insanlarının çok çeşitli iş ve yaşam alanlarından gelen kişilerin girişimi ile oluşturulmuş bir guruptur. Bu gurubun amacı; toplumun tüm renklerini siyasal yapısına yansımasını sağlayan, bireysel özgürlükleri ve demokratik işleyişi güvenceye alan Anayasanın oluşması için halkın aktif katılımını sağlamaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye genelinde yapılan Anayasa toplantılarının ilkini 2010 yılında Malatya'da yaptıklarını belirten Gazeteci – Yazar Enver Sezgin, "Yeni Anayasa Platformu 2010 Anayasasından hemen sonra oluşmuş bir platformdur. Anayasayı halk yapmalıdır. Bugüne kadar yapılan Anayasalarda hiç halk olmadı, halka hiç sorulmadı. Türkiye'nin değişik illerinde halk toplantıları yaptık ve altı bin kişi ile görüştük yüzlerce öneri aldık bu önerileri bir heyet tarafından raporlandırdık. Bu rapor meclisteki Milletvekillerinin masasında var. Türkiye genelinde yapmış olduğumuz bu toplantılar sonucunda halkın görüşlerini Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na sunduk" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından programa katılan vatandaşlar önerilerini ve fikirlerini dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Belediyesi Enver Sezgin Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title