Haberler

Angef Başkan Yardımcısı Taytak: "Gençlere Güvenin"

Abone Ol

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Lobi ve Savunuculuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tekin Taytak, siyasetin mevcut karanlığının Anadolu gençlerinin enerjisi ve berrak fikirleri sayesinde aydınlığa ulaşacağını söyledi.

Anadolu Gençlik Federasyonu (ANGEF) Lobi ve Savunuculuktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tekin Taytak, siyasetin mevcut karanlığının Anadolu gençlerinin enerjisi ve berrak fikirleri sayesinde aydınlığa ulaşacağını söyledi.

Anadolu Gençlik Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Taytak yaptığı açıklamada, "Önceliğimiz siyasetin mevcut karanlığının gençlerimizin enerjisi ve berrak fikirleri sayesinde aydınlığa ulaşmasını sağlamak" dedi. Fikir ve organizasyon eksikliğine dikkat çeken Taytak, "Temiz bir toplum yaratmanın yolu temiz siyasetten geçer. Temiz siyaset ise kuralları önceden belirlenmiş, ilkeli ve siyasi etik kurallarına göre işleyen bir sistem üzerinde yükselebilir, Anadolu Gençlik Federasyonu olarak partiler üstü duruşumuzu bozmadan gençlerimize temiz siyaset anlayışını benimseteceğiz" ifadelerini kullandı.

Gençlerin değişmeyen sorunlarından birinin kuşak çatışması olduğunu söyleyen Taytak, toplumdaki hareketliliğe, gelir dağılımındaki dengesizliklere ve hızlı toplumsal değişmeye bağlı olarak gençlerle yaşlı kuşaklar arasındaki kültürel farkların arttığını, eğitim ve kitle iletişim araçlarının gençlerin değerler sisteminin daha hızlı değişmesine neden olduğunu belirtti. Taytak, "Özellikle gençlerle yaşlı kuşaklar arasındaki kültürel çatışmanın nedenlerinden biri de değerler sistemindeki farklılaşmadır bu farklılıkların ortadan kalması için gençliğe sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaşalım, gençliğin sesine kulak verelim. Gençliği özgür bırakalım, baskı yapmayalım. Düşündüklerini özgürce ifade etmelerine fırsat verelim" dedi.

Gençlerin otoriter toplum yapısı, otoriter liderlerden ve otoriter aile yapısından yakındığını kaydeden Taytak, daha demokratik bir ortam ve daha özgür bir toplum oluşturmak adına çalıştıklarını dile getirdi. Taytak şöyle devam etti:

"Büyük Önder Atatürk'ün demokratik ve bağımsız Cumhuriyetin fikri hür, vicdanı hür gençlerin omuzlarında yükseleceğini hatırlatarak, bu manada Anadolu Gençlik Federasyonu'nun Genel Başkanı Mesut Karaağaç liderliğindeki tüm birimleriyle birlikte Türk gençliğinin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza kimsenin şüphesi olmasın." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title