Haberler

Angiad: "Gelir Adaletsizliği Sürdükçe Yoksulluğun Önüne Geçemeyiz"

Abone Ol

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle yoksulluk ve işsizliğin önüne geçilemediğini belirterek, "Zengin ile fakir arasındaki gelir makasını daraltmağımız sürece toplumsal barış"...

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, gelir dağılımındaki adaletsizlik nedeniyle yoksulluk ve işsizliğin önüne geçilemediğini belirterek, "Zengin ile fakir arasındaki gelir makasını daraltmağımız sürece toplumsal barış sağlayamayız" dedi.

Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini ancak büyümeden tüm bölgelerin eşit yararlanamadığını kaydetti. Toplumun tüm kesimlerinin, ekonomik büyümeden adil olarak yararlanabilmesi gerektiğini vurgulayan Değer, şunları ifade etti:

"Adalet sağlanamazsa, milli gelir dağılımı eşit olmazsa, zengin ile fakir arasındaki gelir makası giderek açılmaya devam ederse, toplumsal barış ve sosyal istikrardan söz edemeyiz. Bugün ülkemizin en önemli sorunları arasında başı çeken yoksulluk ve işsizliğin en önemli nedeninin de gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğu unutulmamalıdır. Hükümetin gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmaya yönelik politikaları ivedilikle uygulamaya koyması, uygulamadaki politikaların ise daha etkin hale getirilmesi gerekmektedir." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah değer Politika Türkiye Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title