Haberler

ANGİAD, Kalekol Seferberliği Başlatıyor

Güncelleme:
Abone Ol

ANGİAD, fiziki şartları kötü olan karakolların terör saldırılarında şehit vermemesi için başlatılan, kalekol projesine destek için harekete geçti.

ANGİAD, fiziki şartları kötü olan karakolların terör saldırılarında şehit vermemesi için başlatılan "kalekol projesi"ne destek için harekete geçti Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD), fiziki şartları kötü olan karakolların terör saldırılarında şehit vermemesi için başlatılan "kalekol projesi"ne destek için harekete geçti. ANGİAD üyeleri kalekolların yapımına personel, iş makinesi ve malzeme ile katkı sağlayacak.

ANGİAD Başkanı Abdullah Değer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, terör saldırılarında artan şehit sayısının kendilerini derinden sarstığını ifade etti. Bölgedeki bazı karakolların fiziki yapılarının terörle mücadelede yeterli olmadığına, bu nedenle can kayıplarının fazla olduğuna işaret eden Başkan Değer, "Bunun bilincinde olan devletimiz, yakın zamanda bu karakollar yerine son derece güvenli olan ve adeta kaleyi andıran kalekollar inşa etmeye başlamıştır. Ancak gerek terörün neden olduğu güvenlik sorunu, gerekse kaynak sorunu nedeniyle ne yazık ki az sayıdaki karakol, kalekola dönüştürülebilmiştir" dedi.

-DERME ÇATMA KARAKOLLAR-

Bölücü terör örgütünün 30 yılda yaptığı 90'dan fazla karakol saldırısında yüzlerce şehit verdiğimizi hatırlatan Başkan Değer, "Karakol saldırılarında fazla şehit vermemizin nedeni bu karakolların günümüz koşullarına uygun olmaması, adeta derme çatma olmasıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın askerlerimizi daha güvenli karakollara kavuşturma amacıyla başlattığı çalışma son derece yerinde ancak ağır ilerleyen bir çalışmadır. Biz Ankara Genç İşadamları Derneği üyeleri olarak devletimizin yetişemediği, eksik kaldığı yerde varımızla-yoğumuzla desteğe hazırız. Kalekol projesi de her şeyimizle destek sağlayacağımız bir projedir" şeklinde konuştu.

-PERSONEL, İŞ MAKİNESİ, MALZEME-

Konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüşeceklerini, bu görüşme doğrultusunda, Doğu ve Güneydoğu illerindeki kritik noktalarda bulunan sağlıksız karakollar için harekete geçeceklerini ifade eden Değer, "Kalekol yapımı için personel, iş makinesi ve inşaat malzemesi desteği sağlayacağız. Bölgedeki tüm karakolların yenilenmesi için tüm üyelerimizle birlikte seferberlik ilan edeceğiz. Karakolların fiziki ve lojistik yapısının değiştirilmesi konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız, devletimizin emrindeyiz. Bu ülke hepimizin ve artık şehit haberleri duymak istemiyoruz. Askerlerimizin derme çatma karakollarda teröre kurban gitmesine dayanamıyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah değer Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title