Haberler

Ankara Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşedelen Oldu

Abone Ol

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen oldu.

CHP'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Alper Taşdelen oldu.

CHP Parti Meclisi (PM) toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında devam ediyor. PM'de, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından sunulan, kalan yaklaşık 500 belediye başkan adayının oylaması yapılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'da CHP'nin kalesi olarak bilinen Çankaya'da, Belediye Başkan Adaylığı için PM'ye sunulan Alper Taşdelen'in ismi yapılan oylama sonucu kabul edildi.

Ankara'da CHP'de olan Yenişehir Belediye Başkan Adaylığı için mevcut başkan Fethi Yaşar, Ayaş'ta da mevcut Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç yeniden aday gösterildi. Keçiören'de ise Doktor Murat Metin Emir'in ismine karar verildiği belirtildi.

-TRAKYA İLLERİ DEĞİŞTİ-

Öte yandan, CHP yönetimi Edirne Belediye Başkanlığı için Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ı, Kırklareli'nde yine Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu'nu aday gösterdi. Tekirdağ'da da Kadir Albayrak isminde karar kılındığı ifade edildi. Böylece CHP yönetimi, belediyelerin kendisine olduğu Trakya illerindeki mevcut belediye başkanlarını değiştirmiş oldu.

-GENEL MERKEZDE TAŞDELEN PROTESTOSU-

Öte yandan, CHP Genel Merkezi önünde toplanan bir grup partili Çankaya Belediye Başkan Adaylığı PM'de onaylanan Alper Taşdelen ismini protesto etti. Partililer, "Çankaya'da Taşdelen istemiyoruz" şeklinde sloganlar attı. Yine İstanbul Sancaktepe'de Özgen Nama'nın adaylığına tepki gösteren bir grup partili de protesto gösterisi yapıyor. Sabah saatlerinden itibaren genel merkez önünde sloganlar atan grup, Hakkı Sağlam'ın adaylığını destekliyor.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ile Bülent Tezcan, PM toplantısına verilen arada, protestocu grubun yanına inerek, bir süre konuştu. Partiler Oran ve Teczan'a şikayetlerini iletirken, Oran, "Çankaya'da 29 aday adayımız vardı. Bu kadar aday adayı arasında, bazılarınca desteklenen isimlerin aday gösterilmemesine tepki duyulması olağan" diye konuştu.

PM verilen aranın ardından yeniden basına kapalı olarak toplandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alper Taşdelen Umut Oran Çankaya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Hasantathas@mynet.com:

Yanlış bir karar,örgütün görüşü alınmadan yapılan bir secim bir chp li olarak oy vermem mümkün deği

Yanıtla26
cemal gunsedercgunseder@gmail.com:

DOKTOR MURAT EMIR CHPNIN KADERINI DEGISTIRECEK..COK COK IYI OLMUS

Yanıtla08
cemal gunsedercgunseder@gmail.com:

cok cok iyi olmus. ozellikle chpnin Ankara Keciorendeki karanini sonuna kadar destekliyorum

Yanıtla08
cemal gunsedercgunseder@gmail.com:

DOKTOR MURAT METİN EMİR ÇOK İSABETLİ BİR KARAR. TEBRİK EDİYORUM.

Yanıtla16
hüseyinwalcoot@hotmail.com:

chp li olarak dedtekliyorum kenç dinamik ve kültürlü biri

Yanıtla40
hasan gençgssk34@sn.com:

Alper Taşdelen'in Babası 2 dönem Çankaya da başkanlık yaptı. Melih Gökçekle didişmekten başka, her hizmete karşı çıkmaktan başka ne hizmet yapmıştır. Bir eserini gösterebilirmisiniz.. Ancak yandaşlarına hizmet etmiştir. Ben Ak partiyi hiç sevmediğim halde, bu durumda Çankaya yı Akp nin kazanmasını tercih ederim. Çünkü bu ilçede yaşıyorum. yapılacak hizmetler veya Alper Taşdelen tarafından yapılamayacak hizmetler beni doğrudan etkileyecektir. Bir insan sadece alevi olduğu için aday gösterilirse olacağı budur.

00
AHMET BARLASmertbarlass@outlook.com:

keçiören'in ihtiyacı olan bir aday olduğunu düşünüyorum. eğer araştırılırsa görülecektir ki Dr.Murat Emir'in diğer adaylara çok daha başarılı olması muhtemeldir. Taraf tutma ve fanatizm partinin kök salmış ilçe başkanlığının istifa sebebidir. Önemli olan kişiler değil, partinin menfaatidir. BAŞARILAR DR. MURAT EMİR.

Yanıtla01
Meral usmerus@hotmail.com:

Ümitköydeki koçların büyük inşaatı haftalardır çevreyi son derecede rahatsızlık vererek devam ediyor zabıtaya görüşmelerimiz faydasız pazar günü dahil hız kesmiyor sessiz sakin semtimiz Çankaya Belediyesi sayesinde bozuldu yollarımız ve kamyon terörü son hızla devam ediyor yazıklar olsun....

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title