Haberler

Ankara'da 'Mesnevi Sohbetleri' İkinci Kez Gerçekleştirildi

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Altındağ Belediyesinin desteğiyle düzenlenen 'Mesnevi Sohbetleri' etkinliğinde, Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı, Mesnevi'nin öğretilerini anlattı ve tasavvuf müziği dinletisi ile semazen gösterisi sundu.

Ankara'da "Mesnevi Sohbetleri"nin ikincisi gerçekleştirildi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Altındağ Belediyesinin desteğiyle Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfınca (TTMFAV), Ankara Mevlevihanesi'nde düzenlenen programa vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan programda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mevlevi Postnişini ve Mesnevihan Nezih Çetin tarafından Mesnevi'nin içerdiği beyitler, hikayeler ve öğretilere ilişkin sohbetler yapıldı.

Sohbetlerin ardından tasavvuf musikisi dinletisi ve semazen gösterisi sunuldu.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Etkinlikler Altındağ Edebiyat Türkiye Güncel ankara Kültür Sanat Müzik Yaşam Edebiyat Etkinlikler Sanat Kültür Müzik Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title