Haberler

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: 5 şehidimiz, 22 yaralı var

Güncelleme:
Abone Ol

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine terör saldırısı düzenlendi. Patlamanın ardından silahlı çatışma çıktı. Hain saldırıda 5 vatandaşımız şehit oldu, 22 vatandaşımız yaralandı. 2 terörist ise etkisiz hale getirildi.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine gündüz saatlerinde terör saldırısı gerçekleştirildi. Tesislerde patlamanın ardından çatışma çıkarken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 5 şehidimiz, 22 yaralımız var." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ TESİSLERİNE TERÖR SALDIRISI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı Tesisi'ne terör saldırısı düzenlendi. Kurumun giriş kapısı önünde çatışma meydana geldiği belirtilirken, patlama sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı terör saldırısında şehit ve yaralıların bulunduğunu söyledi.

Ankara'da TUSAŞ'ta patlama ve silah sesleri! Bölgeye ekipler sevk edildi

"4 ŞEHİDİMİZ, 14 YARALI VAR"

Konuyla ilişkin açıklama yapan İçişleri bakanı Ali Yerlikaya, "Saldırıda maalesef 5 şehidimiz, 22 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

PERSONEL SIĞINAKLARA GÖNDERİLDİ

TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin, Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarımız var

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan savunma sanayimizin kahramanlarına Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Saldırının gerçekleştiği ilk andan itibaren güvenlik güçlerimiz olaya müdahale etmiş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca da adli soruşturma başlatılmıştır.

"HAİN SALDIRI, TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİİNDEKİ BAŞARILARINI HEDEF ALDI"

Bu hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayinde elde ettiği başarıları hedef almıştır. Ancak bilinmelidir ki bu saldırılar, ne savunma sanayimizin kahraman çalışanlarını ne de her alanda tam bağımsız bir Türkiye ideali için gece gündüz ter döken tek bir vatandaşımızı bile yolundan döndüremeyecektir.

Bugüne kadar olduğu gibi, bugünden sonra da terörle ve terör örgütleriyle güçlü ve kararlı mücadelemiz devam edecektir."

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarımız var

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını belirtti. Bakan Tunç açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarımız var

BAKAN KACIR: MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ YOLCULUĞUNDAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Rabb'im bütün mühendislerimizi, araştırmacılarımızı muhafaza etsin. Biz savunma sanayisinden, Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğundan asla geri adım atmayacağız. Milli Teknoloji Hamlesi ve milli savunma sanayisi, tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden büyük bir azimle, kararlılıkla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ümit ediyorum ki yaşanan bu saldırıda herhangi bir kaybımız bulunmasın. Tekrar tüm savunma sanayimize ve TUSAŞ'taki tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi buradan sunuyorum."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise şunları söyledi: "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısını lanetliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörle mücadelemizi en kararlı şekilde sürdüreceğiz."

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: 4 şehidimiz, 14 yaralı var

BAHÇELİ: HİÇBİR KALLEŞ PROJE, MİLLİ BİRLİĞİMİZİN KARŞISINDA TUTUNAMAYACAKTIR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Türkiye Uzay ve Havacılık Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan hunhar terör saldırısını nefretle lanetliyor, aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum.

Hiçbir hain ve hasmane hesap tutmayacak, hiçbir kanlı ve kalleş proje milli birlik ve kardeşliğimizin karşısında tutunamayacaktır. Kiralık katilleri sahaya sürenler, terörizmi karanlık bir aparat olarak kullananlar sonuç alamayacakları gibi mücadele azmimizi de asla kıramayacaklardır."

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: 4 şehidimiz, 14 yaralı var

CHP LİDERİ ÖZEL: TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise şu açıklamayı yaptı: "Ankara Kahramankazan'da TUSAŞ tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda şehit olan yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize başsağlığı diliyorum. Terörü kimden ve nereden gelirse gelsin lanetliyorum."

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı: 4 şehidimiz, 14 yaralı var

YAYIN YASAĞI KARARI GETİRİLDİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, saldırıyla ilgili yayın yasağı kararı geldiğini açıkladı. Şahin şunları söyledi: "Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır. Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir. Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır. İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Ankara'da TUSAŞ'a terör saldırısı! Şehit ve yaralılarımız var

NATO SEKRETERİ RUTTE: MÜTTEFİKİMİZ TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ

NATO Genel Sekreteri Rutte Türkiye'deki terör saldırısıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Rutte yaptığı açıklamada, "NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz." dedi.

TUSAŞ NEDİR?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ, Türkiye'de hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi, tamamlanması, yenilenmesi ve satış sonrası hizmetleri alanlarındaki teknoloji merkezidir. Şirket dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380'e ve askerî nakliye uçağı Airbus A400M'ye parça üretmektedir.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Cumhuriyet Savcısı İçişleri Bakanı Kahramankazan Yılmaz Tunç Güncel Ankara Terör TUSAŞ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (116)

dehide:

Fetönün ölüm haberinden hemen sonra olması tesadüf mü? Yanındayız Reis yıkamazlar seni

Yanıtla421320
Abdülmuttalib Çelen:

belliki birileri,uçak ve silah yapmamızdan bayağı rahatsızlık duymaya başlamış.güçlü bir TÜRKIYE istemiyorlar...Güçlü bir türkiye ne Abd nin ne israilin nede batını işine gelmiyor.onlar her alanda dışa bağımlı türkiye istiyorlar

Yanıtla88397
JokerAllame:

dolar 60 TL oldu

Yanıtla32532
mardinli yiğit:

Sayın Bahçeli'yi bu güzel konuşmasından ötürü kutluyorum.

Yanıtla126210
Tutankamon Hoca:

patlamart catlamalar apoyu meclise cıkarmalar proje hayata geciyor

Yanıtla52229
Lokman Babacan:

Apoyu dışari çıkartmak için yapılan bir olaydır bu

Yanıtla64162
BARBAROS:

Yine derin senaryolar film oluyor.

Yanıtla18140
Burak GUNES:

Sanırsın öteki ay seçim var öylesine yapay gündemler...

Yanıtla7572
Murat Bey:

gündem değiştirme oyunu

Yanıtla3999
Ahmet null:

Canlı bombayı patlattılar sanırım içeri giremeden

Yanıtla362
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title