Haberler

Ankara'nın İlk Kötü Sürücüsü Bir Taksici

Abone Ol

Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Müdürlüğü'nde Mobesa'yla İlgili Bilgi Aldı. Önal Mobesa Sistemiyle Örnek Sürücülerin Yanı Sıra 'Kötü Sürücülerin' de Duyurulacağını Söyledi ve İlk 'Kötü Sürücüyü' Açıkladı: Bir Taksici 15 Günde 137 Kez İhlalde Bulundu.

Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Müdürlüğü’nde MOBESA’yla ilgili bilgi aldı. Önal MOBESA sistemiyle örnek sürücülerin yanı sıra ‘kötü sürücülerin’ de duyurulacağını söyledi ve ilk ‘kötü sürücüyü’ açıkladı: Bir taksici 15 günde 137 kez ihlalde bulundu.

ANKARA Valisi Kemal Önal, Başkentte kurulmakta olan MOBESA sisteminin ‘’çok daha özellikli’’ olacağını belirterek, sistemin devreye girdiği yerlerde 15 günlük elektronik trafik denetlemelerinde 42 bin kırmızı ışık ihlali tespit ettiklerini söyledi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezindeki MOBESA İzleme Merkezine gelen Vali Önal, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kızılay bölgesini kameradan izleyen ve kurallara uymayan araçların nasıl tespit edildiğini gören Vali Önal, Başkentteki MOBESA sisteminin diğer şehirlerden ‘’çok daha özellikli’’ söyledi.

‘’Ankara’da sistemin geciktiğine’’ ilişkin eleştiriler olduğunu ifade eden Önal, ‘’Sistem kurmak için biz bunu kursaydık çok önce bunu devreye sokardık. Biz Başkente yakışan ve ihtiyaçlarını karşılayan özellikli bir sitem oluşturmak için çok hassasiyet gösterdik’’ dedi.

Yılın kötüsü

Önal, MOBESA kameralarının devreye girdiği yerlerde 15 günde 42 bin araç sürücüsünün kırmızı ışık ihlali yaptığının ve aynı sürede yalnızca bir taksinin 137 kez ihlalde bulunduğunun belirlendiğini anlatarak, ‘’Sistem tamamlanınca ‘örnek sürücülerin’ yanı sıra ‘kötü sürücüleri’’ de ilan edeceğiz. 15 günde 137 ihlalde bulunan taksi her halde ‘yılın kötüsü’ olacak’’ diye konuştu.

Trafik ihlali yapan sürücülerin tespitinde sistemin otomatik ceza makbuzu kestiğini belirten Vali Önal, ceza makbuzlarına sürücünün ihlal fotoğraflarının da konulacağını kaydetti.

Önal, ‘’Artık vatandaşın elektronik gözün bir trafik polisi gibi kendini izlediğini bilmesi lazım. Tek amacımız trafik güvenliğini arttırmak’’ dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title