Haberler

Ankara Türkiye'nin Dışa Açılan Penceresi

Abone Ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Ankara Türkiye'nin Dışarıya Açılan Penceresidir. Bu Nedenle Ankara'ya Yapılacak Her Yatırımı Ben Çok Önemli Buluyorum" Dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Ankara Türkiye’nin dışarıya açılan penceresidir. Bu nedenle Ankara’ya yapılacak her yatırımı ben çok önemli buluyorum” dedi.

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) üyeleri Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret etti. ANGİAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre Kılıç, ANGİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 10. Dönem Başkan Adayı Nezih Allıoğlu ile beraberindeki ANGİAD yöneticilerini makamında kabul etti.

İşdünyasına büyük görev

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Ankara’yı kendisi için çok önemli ve özel bir şehir olarak niteledi, şehrin gelişmesi ve ekonomik olarak daha iyi seviyeye gelmesi için iş dünyasına büyük görevler düştüğünü belirterek, “Ankara Türkiye’nin dışarıya açılan penceresidir. Bu nedenle Ankara’ya yapılacak her yatırımı ben çok önemli buluyorum. İş dünyasının Ankara için gösterdiği gayretleri ve çabayı önemsiyorum. ANGİAD’ın bu konuda itici bir güç olduğuna inanıyorum” dedi.

Sorunlar tispit ediyor

Nezih Allıoğlu ise kent ekonomisine katkı sağlamak amacıyla sorun tespit çalışmaları yaptıklarını anlatırken, kent ekonomisinin zayıf ve kuvvetli yönlerini çıkararak sürekli alan çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Çalışmalardan elde ettikleri bilgileri ilgili makamlara ilettiklerini ifade eden Allıoğlu, “Amacımız ekonomisi güçlü bir Ankara. Kentli olma bilincinin daha çok arttırılması ve kentine sahip çıkan bireylerin çoğalması bizi arzuladığımız noktaya taşıyacak” dedi.

Ankara Valisi Kemal Önal ise, Allıoğlu ve beraberindeki ANGİAD üyelerinin ziyaretinden son derece memnun olduğunu kaydederek, kent ekonomisinin gelişmesi için özel sektöre her zaman destek olacaklarını belirtti.

Allıoğlu görüşmede, Başkent ekonomisinin uzun süredir sessiz bir uykuya daldığını vurgulayarak, “Bugün Başkentimiz ekonomide hak etmediği bir noktada. İş dünyası ve devlet el ele vererek bu açmazı sona erdirmeli. Uyuyan devi uyandırmalıyız” dedi.

Sorunlar dile getirildi

Vali Kemal Önal’ı ziyaret sırasında kent ekonomisine ait çeşitli sorunları da dile getiren Allıoğlu, ANGİAD olarak üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yapmaya hazır olduklarını belirtti. Allıoğlu, “Bugün Ankara’nın en büyük sorunu istihdamdır. Bu konuda iş dünyası diğer kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ederek çözüm bulmalıdır. Önümüzdeki dönem bu konuya yoğun bir mesai hazırlayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title