Haberler

Ankara Üniversitesi Resmi Yazışmaları Elektronik Ortamda E-İmzalı Olarak Yapacak

Abone Ol

Ankara Üniversitesi, TÜRKSAT ile yaptığı işbirliği protokolü ile başlattığı Elektronik Belge Yönetimi ve Arşivleme Sistemi Projesi'ni uygulama aşamasına getirerek resmi yazışmaları elektronik ortamda e-imzalı olarak yapmaya başladı.

Ankara Üniversitesi, TÜRKSAT ile yaptığı işbirliği protokolü ile başlattığı Elektronik Belge Yönetimi ve Arşivleme Sistemi Projesi'ni uygulama aşamasına getirerek resmi yazışmaları elektronik ortamda e-imzalı olarak yapmaya başladı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada, TÜRKSAT ile yapılan anlaşma doğrultusunda resmi yazışmaların elektronik ortamda e-imzalı olarak yayınlanacağı bildirildi. Proje yöneticisi Fahrettin Özdemirci, TÜRKSAT ile başarılı bir proje yürüttüklerini belirterek, "Üniversitelerin yönetim yapısına uygun ve ihtiyaçlarını karşılayacak bir model ortaya koyduk. Modelin temelinde, bilimsel proje ve araştırmalar yer alıyor. E-Beyas ile birlikte artık üniversitelerin yönetim yapısına uygun, ihtiyaçlarını karşılayacak ve TS 13298 standardına uygun bir yazılım geliştirdik" ifadelerini kullandı. Elektronik belge ve arşiv yönetim sisteminin tüm üniversite ve kurumların elektronikleşme sürecindeki en önemli kurumsal bileşenlerden biri olduğunu vurgulayan TÜRKSAT Genel Müdürü Özkan Dalbay, "Dönüşüm konusunda tüm üniversite ve kurumlara profesyonel bir yaklaşımla destek olmak ortak milli bilinç ve görevimizdir" dedi.

Açıklamada ise şunlara yer verildi:

"Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri olan Ankara üniversitesi, bir yılda yapılan yaklaşık bir milyondan fazla iç ve dış yazışma için yaklaşık 8 bin klasör kullanmaktaydı. E-BEYAS projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte artık belge elektronik olarak imzalandığı anda ilgili birimlere elektronik olarak havale edilmekte kağıt ve fiziksel taşıma ihtiyacı ortadan kalkmaktadır. E-BEYAS ile Ankara Üniversitesi'nde iş süreçlerinde yüksek verimliliğin yanı sıra harcanan milyonlarca kağıt ve binlerce klasörden tasarruf edilerek her yıl yaklaşık bin ağaçlık bir ormanın kurtarılması sağlanacaktır."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Üniversitesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title