Haberler

Anneler Çocuklarıyla Birlikte Robot Yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

Bilim Teknoloji Kulübü'nde eğitim alan çocukların anneleri İtme Momentum Prensibini attıkları roketle asla unutmayacaklar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla eğlenceli ve yıllar boyu akıllarda kalacak bir etkinlik gerçekleştirdi. Kocaelili çocukları, kurduğu Bilim Teknoloji Kulübü'nde bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi, anneleri de bu etkinliğe dahil etti. "Annemle Bilim" adlı etkinlik çerçevesinde çocuklar, hem oynayarak hem öğrenerek birçok bilimsel çalışma ve deneye imza attı. Gökyüzüne roket fırlatan çocuklar gelecekte fizik derslerine konuk olacak 'itme momentum prensibi'ni kahkaha atarak öğrendi.

100 ÇOCUK 100 ANNE

Bilim Teknoloji Kulübü'nde gerçekleştirilen Annemle Bilim etkinliği okulların kapanmasının ardından faaliyete geçti. Etkinlik iki grupta düzenlendi. Birinci grupta 5-6, ikinci grupta ise 7-8 ve 9 yaşındaki çocuklar yer aldı. İki hafta süren etkinliğe 100 çocuk ve 100 anne katıldı. 8 ayrı atölyede gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklar; köpükler, balonlar, lazer ışınları ve robotlarla birçok bilimsel deneyi oynayarak öğrenme şansı yakaladı.

HADİ ANNE ROBOT YAPALIM

Çocukların en büyük ilgisini robot yapımı oluşturdu. Parçaları birleştirerek robotu meydana getiren çocuklar bu esnada beş duyu organını bir robotun nasıl kullanabileceğini öğrendi.

ÇOCUKLAR BALONU SEVER

Bilimsel çalışmalarda çocukların en çok sevdiği şey olan balon da büyük rol oynadı. İçi su doldurulan balonları şişiren çocuklar ateşe dokundurduklarında balonlarının patlamadığını gördü. Çocuklar balonların renkli dünyası sayesinde denizlerin karalara göre daha geç ısınıp daha geç soğuduğunu öğrendi.

LAZERİN GÜCÜ

Lazer de etkinliğin vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Karanlık bir ortamda gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar lazerin bir balonu nasıl patlattığını gördü. Bilim Teknoloji Kulübü eğitmenleri çocuklara lazerin diğer ışık kaynaklarına göre son derece güçlü olduğunu anlatarak özellikle tıp alanında ve astronomik gözlemlerde sıklıkla başvurulduğunu söyledi.

KRİSTALLERİN BÜYÜLÜ DÜNYASI

Anneler ve çocuklar etkinlikte kristallerin büyülü dünyasını tanıma fırsatı buldu. Yumurta, gıda boyası, tutkal ve şap tuzu kullanan anne ve çocuklar bu karışımla yumurtanın üst kabuğunda gözle görülür rengârenk bir kristal oluşturmayı başardı.

ÖZGÜR BİR ORTAMDA BİLİM YAPMANIN ZEVKİ BAŞKA

Özgür bir ortamda diledikleri gibi oyun oynayarak deneylerini yapan çocukların bu hali ise en çok annelerini sevindirdi. Çocuğunu etkinliğe getiren bir anne, "Evde bu deneyleri yapmak oldukça zor. Çocuğuma belki evde bunları yapsa 'dur yapma. yere dökme' gibi engellemeler getirebilirdim. Ama burada özgürce ve istediği gibi hem de uzman eğitmenler gözetiminde birçok deneyi yaptı. Bu etkinlik ileride onun bilime olan bakış açısını da etkileyecek" şeklinde konuştu.

EĞLENİRKEN ÖĞRENMEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Konservatuvar Şube Müdürü Dr. Kenan Göçer, "Annemle Bilim" etkinliğinin eğlenirken öğreten bir çalışma olduğunu söyledi. Göçer, yaş gruplarına göre hazırlanan eğitim programında çocukların hayal gücünü ateşleyen, merak uyandıran ve eğlenirken öğreten etkinliklere yer verdiklerini kaydetti. Etkinliğe katılan anne ve çocuklara program sonunda katılım sertifikası verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kenan Göçer Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title