Haberler

Annemin İşi Benim Geleceğim

Güncelleme:
Abone Ol

Borusan'dan kadın istihdamına büyük destek.

Borusan; sanayide kadın istihdamını artırmak için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. "Annemin İşi Benim Geleceğim" adlı proje kapsamında, çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınların çocukları için kreşler inşa edilecek.

0-6 yaş arası çocuklara hizmet verecek kreşler, Borusan Neşe Fabrikası adıyla, Türkiye'nin dört bir yanındaki organize sanayi bölgelerinde kurulacak. Mimari tasarımı ülke genelinde bir yarışma ile belirlenecek olan kreşlerin ilki Adıyaman'da açılacak.

Eğitim ve kültür sanat alanında topluma yaptığı katkılarla değer yaratan Borusan, Türkiye'nin sosyal ve ekonomik alandaki öncelikli konularından biri olan 'kadın istihdamını artırma' amacıyla yeni bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Borusan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile çocuk bakımı nedeniyle çalışma imkanı bulamayan kadınlara yönelik 'Annemin İşi Benim Geleceğim' adlı projeyi başlatıyor. Bu kapsamda, Türkiye genelinde 10 ildeki 10 organize sanayi bölgesinde (OSB), 0-6 yaş grubu çocukların bakım ve okul öncesi eğitim hizmeti alacağı kreş ve gündüz bakım evleri inşa edilecek.

'Annemin İşi Benim Geleceğim', iki Bakanlık arasında geçtiğimiz yıl imzalanan protokol kapsamındaki işbirliği alanlarından biri olan 'OSB'lerdeki kreş sayısını artırma' hedefine, önümüzdeki 4 yılda 75 – 150 çocuk kapasiteli 10 kreş inşa ederek katkıda bulunacak.

Borusan bu projeyle, kadınlara destek olarak, sanayi alanında daha fazla kadın çalışanın istihdam edilmesini hedefliyor. Kadınlar gönül rahatlığıyla çalışırken, çocuklarına Borusan Neşe Fabrikası adlı kreşlerde neşeli, güvenli ve sağlıklı bir eğitim ortamı sağlanacak.

İlk Borusan Neşe Fabrikası Adıyaman'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Borusan Holding CEO'su Agah Uğur tarafından imzalanan protokol ile hayata geçen 'Annemin İşi Benim Geleceğim' projesi kapsamında ilk Borusan Neşe Fabrikası, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde açılacak.

Adıyaman'ın yanı sıra 2013 yılı içinde Malatya II, Şanlıurfa, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgeleri'nde de Borusan Neşe Fabrikaları'nın yapımına başlanacak. Proje kapsamında ayrıca, iki bakanlığın işbirliği ile öncelikle "Annemin İşi Benim Geleceğim" projesinin gerçekleştirileceği illerde, paneller, seminerler ve atölye çalışmaları ile kamuoyunda kadın istihdamının artırılması ve kadının ekonomik anlamda güçlendirilmesi konusunda duyarlılığın yaygınlaştırılmasına katkı sağlanacak.

Agah Uğur: Kadın istihdamının artırılmasında çözümün bir parçası olmaya karar verdik

Protokol imza töreninde konuşan Borusan Holding CEO'su Agah Uğur ise projenin amacını şöyle anlattı:

"Son on yılda uyguladığı mali disiplin ve yapısal reformlar neticesinde başarılı bir büyüme performansı gösteren Türkiye'nin hedefi, dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alabilmek. Böylesine iddialı bir hedefi gerçekleştirebilmek için nitelikli, verimli ve çalışkan bir işgücü yapısına ihtiyaç var. Türkiye'de kadınların işgücü profiline baktığımızda olumsuz bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. TÜİK verilerine göre Türkiye'de kadınların işgücüne katılma oranı sadece %28.8 ve çalışmayan kadın sayısı 19,4 milyon seviyesine ulaşmış durumda. Uluslararası karşılaştırmalarda Türkiye'nin kadın istihdam oranının gerilerde olduğunu görüyoruz."

Kadınların iş yaşamına katılımının Türkiye'nin kalkınma sürecinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu, hükümetin kadın girişimciliğini ve istihdamını artırmaya yönelik çok önemli adımlar attığını kaydeden Uğur, "Türkiye'nin en köklü sanayi şirketlerinden biri olarak çözümün bir parçası olmaya karar verdik. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Kadını Güçlendirme İlkeleri'ne imza atarak kadının iş dünyasında ve toplumdaki yerinin güçlendirilmesini destekleyeceğimizi taahhüt ettik.

Yapılan araştırmalar kadının çalışmasının önündeki en büyük engelin çocuk bakımı olduğunu ortaya koyuyor. Bu konuda ailelere destek vererek, kadınların ekonomik yaşama katılmasını, çocukların iyi bir okul öncesi eğitimi almasını, böylelikle aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Öte yandan Afyonkarahisar'da TİSVA ile açtığımız ve önemli bir ekonomik dönüşüm yaratan Asım Kocabıyık Mikrofinans Şubesi'nin bir başka şubesini Bursa Gemlik'te hayata geçireceğiz. Bu adımla, kadın girişimciliğini de destekleme yönündeki katkımızı artırmaya devam ediyoruz." dedi.

"Annemin İşi Benim Geleceğim" Mimari Tasarım Yarışması ile başlıyor

"Annemin İşi Benim Geleceğim' Projesi kapsamında kurulacak Borusan Neşe Fabrikalarının; projenin ruhunu yansıtan, çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayan, yenilikçi, özgün bir mimari tasarıma sahip olması hedefleniyor. Bu amaçla Borusan; TMMOB ve Yapı Endüstri Merkezi işbirliği ile düzenlenecek bir mimari tasarım yarışması açıyor. 12 Nisan 2013 tarihine kadar devam edecek yarışmanın profesyonel jüri üyeleri arasında Prof. Yük. Mim. Hakkı Önel, Mim. Gökhan Avcıoğlu, Mim. Sinan Kafadar, danışman jüri üyeleri arasında ise Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Demircioğlu, UNICEF Proje Yöneticisi Ceren Güven Güres, Gazeteci Meral Tamer yer alıyor.

0–6 yaş grubu çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimlerini sağlayacak, soyut düşünme yeteneğini geliştirecek, onlara doğa ve hayvan sevgisi aşılayacak, çevre ve sürdürülebilirlik bilinci yerleştirecek, kültür ve sanatla iç içe olma imkanı sunacak olan prototip Borusan Neşe Fabrikalarının aynı zamanda enerji tasarruflu, yeşil binalar olarak hizmet vermesi hedefleniyor. Yarışmaya katılmak isteyen mimarlar için katılım şartnamesi ve tüm ayrıntılı bilgiler www.anneminisi.org adresinde sunuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Adıyaman Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title