Haberler

Annesinin İsteğini Kırmadı, Türbenin Bakımını Yapıyor

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Türbenin detay görüntüleri, -Tadilat çalışmaları, -Dursun Kara röportaj, -Emir Berkay röportaj, -Türbe içerisinden görüntüler, -Türbenin boyanmış kubbe ve duvarından görüntüler, Annesinin isteğini kırmadı, türbenin bakımını yapıyor Tokat'ın Turhal ilçesinde boya ustası 42 yaşındaki Dursun Kara, annesinin isteği üzerine Şeyh Şehabettin Sühreverdi Türbesi'nin bakımını arkadaşı ile kendi imkanlarıyla yapıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Türbenin detay görüntüleri, -Tadilat çalışmaları, - Dursun Kara röportaj, -Emir Berkay röportaj, -Türbe içerisinden görüntüler, -Türbenin boyanmış kubbe ve duvarından görüntüler, Annesinin isteğini kırmadı, türbenin bakımını yapıyor Tokat'ın Turhal ilçesinde boya ustası 42 yaşındaki Dursun Kara, annesinin isteği üzerine Şeyh Şehabettin Sühreverdi Türbesi'nin bakımını arkadaşı ile kendi imkanlarıyla yapıyor.Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeyh Şehabettin Sühreverdi Türbesi'nin Hamam Mahallesi'nde bulunduğunu söyledi.Türbenin 1974 yılında yığma tuğla ile yapıldığına belirten Kara, "Bir süre önce annem burayı ziyaret etmişti. Türbenin kötü halde olduğunu görünce benden bakımını yapmamı istedi. Arkadaşım sıva ustası Emir Berkay ile kendi imkanlarımızla tadilat ve boyasını yapmaya çalışıyoruz" dedi.Bunu "Allah rızası için" yaptıklarını anlatan Kara, "Buralar bize emanettir. Bunları iyi biçimde korumak zorundayız. Bizden sonraki nesillere bunları en iyi şekilde bırakmak istiyoruz" dile konuştu.Berkay ise arkadaşı ile tüm masrafları kendilerine ait olmak üzere türbenin bakımını yaptıklarını dile getirerek, "İçini, dış kısmını, çatısını masraflarını kendimiz karşılayarak yapıyoruz. Türbenin dış kısmına başladık" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Kara Turhal Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title