Haberler

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların tamamı kurtarıldı

Güncelleme:
Abone Ol

Antalya'da dün akşam meydana gelen ve 1 kişinin ölümüne, 10 kişinin yaralanmasına neden olan teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların tamamı 22 buçuk saat süren çalışma sonucunda kurtarıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu.

Antalya'daki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde dün akşam direklerden birisi henüz belirlenemeyen nedenle devrildi. Devrilen direğe çarparak parçalanan kabindeki 8 kişi kayalık alana düştü. Korkunç kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi olay anında 3 kişi de tahliye esnasında yaralandı. 24 teleferik kabininde mahsur kalan 174 kişinin tamamı 22 buçuk saatlik çalışma sonunda kurtarıldı.

KURTARMA EKİPLERİ SEFERBER OLDU

AFAD başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşların arama kurtarma ekiplerince dün başlayan kurtarma çalışmaları, gece boyunca gece görüş kabiliyetine sahip helikopterlerle devam etti. 7 helikopter, 87 araç ve yaklaşık 500 personelin 22,5 saat boyunca süren yoğun çalışmaları sonucunda kabinlerde mahsur kalanların tamamı kurtarıldı.

Helikopterlerle tahliye edilenler Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına getirilerek sağlık ekiplerince ilk kontrolleri yapıldı, ihtiyaç halinde ise hastaneye sevk edildi.

KAZADA ÖLEN VE YARALANANLARIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bölgeye ulaşan ekipler, Memiş Gümüş'ün yaşamını yitirdiğini, Özlem Şahin, Kaan Akgün, Fatih Gümüş, Keziban Çapar Gümüş, Lütfullah Kerim Gümüş, Herdem Eyüpoğlu ve Kırgızistan uyruklu Akmaral Abdyldaeva'nın yaralandığını belirledi.

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların tamamı kurtarıldı

ADALET BAKANI: 13 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Kazayla ilgili açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bölgede keşif ve inceleme çalışmalarının yapıldığını bildirerek 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındığını belirtti. Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bilirkişi heyetinin hazırladığı ön raporda olayın teleferiğin taşıyıcı direklerinin bağlantı noktalarında yer alan bağlantı elemanlarının yetersiz olması/korozyona uğraması ve taşıyıcı direklerde yer alan makara sistemlerinin hasarlı olması nedenleriyle taşıyıcı direğin bağlantı noktasından kırıldığı değerlendirilmektedir.

İlgili işletmenin acil eylem ve tahliye planının mevcut olmadığı tespit edilmiş, bahsi geçen teleferik hattını işleten firma ile yine teleferik hattının bakım ve onarımından sorumlu firmanın sorumlu ve çalışanlarının da aralarında yer aldığı 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir."

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların tamamı kurtarıldı

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Tamamlanan kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Mahsur kalan 24 kabindeki 174 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Tahliye edilen vatandaşlarımızdan 13'ü kontrol amaçlı hastaneye sevk edilmiştir.

Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 Jandarma Genel Komutanlığına ait 4, TSK ya ait 1, OGM ye ait 1 helikopter kurtarma çalışmalarında aktif olarak görev yapmıştır.

Bölgeye AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye, Sahil Güvenlik, Emniyet, Jandarma, MSB, OGM, Aile ve Sos. Hiz., 112 Sağlık, UMKE, Kızılay, STK ekiplerinden toplam; 607 arama kurtarma personeli (2.202 personel) 10 helikopter 1 askeri kargo uçağı ve 1 keşif uçağı 315 araç 11 ambulans ile 2 drone görev yapmıştır.

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların tamamı kurtarıldı

Antalya'daki teleferik kazasında mahsur kalan vatandaşların tamamı kurtarıldı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Antalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

mahmut süt:

geçmiş olsun Allah devletimize zeval vermesin

Yanıtla892
Onur Yener:

Turbosu bozuk arkadaş o kıt aklınla algı yapmaya kalkma komik duruma düşüyorsun, belli ki para kulesinden sende payını almışsın...

27
Hakan Moko:

Turbo dingil git başka yerde sacmala

00
Sagocu 21:

geçmiş olsun ANTALYA

Yanıtla356
mahmut süt:

Allah devletimize zeval vermesin çok geçmiş olsun Antalya

651
Kurt bey:

İstemezükçükler yorum yapmamiş .şimdiye ellerine mazeme olsaydı 100 den fazla yorum yapardilar

Yanıtla624
sade vatandaş:

benim dediğim gibi kürdan gibi bakımsız ince direkler bir iki civatayla birbirine bağlanmış bu civatalar makaralar halatlar diğer tüm hareketli parçalar aşınma titreşime karşı devamlı kontrol edilmesi lazım kısa mesafede ince direkler sorun yaratmaz ama uzun mesafelerde direklerin daha kalın ve dayanıklı olması lazım

Yanıtla219
Adem:

Doğrusu çıkar elbet ortaya. Asıl o zaman bakmalı meseleye

Yanıtla19
Murat Dururr:

Türkiye normaldir bu durumlar. İşini layıkıyla yapan yok. Bir iş iyi yapılmışsa con yapmıştır maykıl yapmıştır, kötü yapılmışsa ali yapmıştır Ahmet Mehmet yapmıştır.

Yanıtla04
Onemli Degil:

TUV diye STANDARTLAR Var..Hani Bizi Kiskanan Ulkeler Var Ya..Iste Bu Ulkelerde Adamdan 2 L Kan Cekerler..Ama Devleti Olan ve Devlet Kurumlarinin Saat Gibi Calisdigi Ulkelerde Var..Satandartlarin Olusturdugu Systeme YONETIM Denir, Siyasilerin Olusturdugu At Hir Hirsizlarina Degil..Hindistan, Bengladesh, Sri Lanka Gibi Ulkeler ile Benim Partizan Ulkemde Boyle Seyler Hic Bir Zaman Olmadi..

Yanıtla02
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title