Antalya'da "Sevgi İzi" Projesi
Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) üyelerince, down sendromlu, zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının kaybolmasını engellemek için "Sevgi İzi" projesiyle 250 hastanın sol koluna döve ile sayı yazdırıldı.
Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) üyelerince, down sendromlu, zihinsel engelli ve alzheimer hastalarının kaybolmasını engellemek için "Sevgi İzi" projesiyle 250 hastanın sol koluna döve ile sayı yazdırıldı.
Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sevgi İzi" projesinde, hastalarının kollarına dövmeciler tarafında sayı yazıldı.
KONGED Kadın Komisyonu Başkanı Yağmur Burçin Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da televizyon programı sunucusu Müge Anlı'nın başlattığı "Sevgi İzi" projesine dernek olarak 4 ay önce destek vermeye başladıklarını söyledi.
Antalya'da bu projenin daha önce hayata geçirilemediğini belirten Sayın, "Biz de bu projede bir hedef belirledik ve 100 kişi ile başladık. Bunların içerisinde Alzheimer, Down sendromlu ve zihinsel engelli hastalar yer alıyordu. İlk etapta 50,60,70 derken şimdi 250 hastaya kadar ulaştık ve ilçelere kadar herkese ulaşmaya çalıştık." dedi.
Proje hakkında bilgi veren Sayın, alzheimer, down sendromlu ve zihinsel engelli hastaların sol bilekleri üzerine bir sayı yazıldığını ve bu sayıların emniyetin çalışmaları sonucunda aldıkları numaralar olduğunun altını çizdi.
Hastalara verilen numaraların nüfus cüzdanı numaraları gibi olduğunu kaydeden Sayın, "Verilen numaralarda sadece hastaların bilgisi olmuyor, velilerin de bilgileri yer alıyor. Hastalara kaybolduğunda bu numaralardan kim oldukları ve yakınlarına ulaşılabilecek bilgiler yer alıyor. Yani biz onların kaybolmalarını önlemiş oluyoruz." diye konuştu.
Projeye destek veren Dövme Sanatçıları Geliştirme Derneği Başkanı Berat Bumin de dövme sanatçıları olarak bu projeyi kendi çabalarıyla sürdürmeye çalıştıklarını ancak şimdi numaratör sistemi ile olayın daha farklı bir boyuta ulaştığını söyledi.
Alzheimer, down sendromlu ve zihinsel engellilerin kaybolmalarının engellenmesi için 12 dövme sanatçısı olarak projeye destek verdiklerini anlatan Bumin, "KONGED Antalya'da böyle bir projeyi geliştirmek istedi. Bize ulaştılar ve biz 12 dövme sanatçısı olarak, uygun çalışma koşullarını oluşturarak, steril bir ortamda, çocukları üzmeden hastaların kollarına numara yazdık." dedi.