Haberler

Antalya'da Silah Kaçakçılığı

Abone Ol

Antalya'ya, Rize'den kaçak yolla silah getirdiği ileri sürülen bir otomobile yapılan aramada, 8 tabanca ele geçirildi.

Antalya'ya, Rize'den kaçak yolla silah getirdiği ileri sürülen bir otomobile yapılan aramada, 8 tabanca ele geçirildi. Operasyon kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerine Rize'den kaçak yolla silah getirileceği ihbarı ulaştı. Üç aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düzenlendi. Operasyonda, kaçak tabancaları Antalya'ya getiren otomobil Antalya'nın Aksu ilçesi girişinde durduruldu. Otomobilde bulunan biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Kadın ifadesinin ardından serbest bırakılırken, araçta yapılan aramada özel bölümlere gizlenmiş sekiz silah ve koltuk altında bir mermi ele geçirildi.

Antalya ve Rize'de düzenlenen operasyonlarda 13 kişi gözaltına alınırken, silahları satın aldıkları ileri sürülen zanlılardan 7'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler B.S. (23), Ü.Ç. (31), Y.Ö. (30), Ö.Ç. (32) Y.K. (25) ve M.M. sorgulanmak üzere emniyete getirildi.

Yapılan aramalarda altısı 9, biri 7.65 ve bir tanesi 6.35 çapında olmak üzere 8 silah ele geçirildi.

KAÇAKÇILIK ŞEKLİ

Şüphelilerin, Rize'de 500 liraya aldıkları silahları Antalya'da bin 500 ila 2 bin lira arasında değişen fiyatla sattıkları belirlendi. Zanlıların polisin teknik takibine takılmamak için aralarında şifreli konuştukları, silahlara 'Van kedisi ya da bodyguard' ismini verdikleri ileri sürüldü.

Zanlıların, yarın adliyeye çıkarılacağı belirtildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title