Haberler

Antalya - Federal Almanya Türkiye Büyükelçisi Dr. Eckart Cun

Abone Ol

Federal Almanya Türkiye Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Vize Başvurusunda Bulunmanın Hoş Olmadığının Bilincinde Olduğunu Belirterek, 'vize Keşke Kalksa, Ben de İstiyorum' Dedi.

FEDERAL Almanya Türkiye Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, vize başvurusunda bulunmanın hoş olmadığının bilincinde olduğunu belirterek, ''Vize keşke kalksa, ben de istiyorum' dedi.

AB ile Türkiye arasında kaçak göçmenlerin Türkiye'ye iadesi konusunda anlaşma sağlanması halinde vize işinin daha da kolaylaşacağını belirten Cuntz, ''Güvendiğimiz kişilere daha uzun vadeli vize vermek istiyoruz, uygulamamız da bu yönde ilerliyor" diye konuştu.

Türk- Alman İş Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner'in Antalya'da verdiği öğle yemeğine katılan Federal Almanya Türkiye Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, DHA muhabirinin vize ile ilgili sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin çipli pasaport üzerinde çalıştığını, bunun gerçekleşmesi halinde daha güvenli seyahat olanağının doğacağını vurguladı. "Vizenin kalkmasını ben de istiyorum. Keşke kalksa" diyen Cuntz,

"Böylece konsolosluklarda çalışanlarımız sayısını azaltırız" dedi. AB ile Türkiye arasında yürütülen kaçak göçmenlerin Türkiye'ye iadesi konusundaki görüşmelerde anlaşma sağlanması halinde vize işinin daha kolaylaşacağını kaydeden Alman Büyükelçi Cuntz, şunları söyledi:

''Türkiye AB müzakereleri içinde özellikle yasadışı yollarla AB'ye çıkmış kişilerin tekrar Türkiye tarafından geri alınmasına dair anlaşmaya varılmaya çalışılıyor. Bu AB'nin vize alanında kolaylıklar yapabilmesi için ön koşul ve şu anda müzakereler o konuda sürmekte. Almanya olarak Ankara Büyükelçilik ile İstanbul ve İzmir konsolosluklarında vize konusunda mümkün olduğunca kolaylık sağlanmaya çalışıyor. Telefonla randevu almak büyük kolaylık sağladı mesela. Tanınmış ve daha önce vize almış kişilerin bizzat gelmelerine gerek yok artık. Hatta işadamları ve gazetecilere daha uzun vadeli vizeler verilebiliyor. Tabi ki daha önce vize almışsa ve tanınmış biri ise... Özellikle gazetecilerin de Almanya'ya gelmesi lazım, ülkemizi daha iyi tanımaları açısından. Fakat, vize konusunda AB kapsamında bazı uygulamalar var. Almanya'dan vize aldığınızda diğer Şengen ülkelerine gitmek büyük kolaylık. İlk olarak tabi ki Almanya'ya gitmesi bekleniyor, gerekiyor."

Basın Yayın Genel Müdürlüğü'nün sürekli basın kartı sahiplerine vize muafiyeti sağlayacak pasaport verilmesi konusunda bazı çalışmalar olduğunu, bu konuda Almanya Büyükelçiliği ile bir temasa geçilip geçilmediği yolundaki soruya Cuntz, ''Hayır, o konuda herhangi bir temas yok. Zaten gazetecilerin vize almaları konusunda çaba sarf ediyoruz, uzun süreli vizeler veriyoruz' yanıtını verdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title