Haberler

Gümrükte rüşvet operasyonu! Binlerce liralık döviz ve altın ele geçirildi

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'in Aliağa ilçesinde gümrük çalışanları ve müşavirlerine yönelik rüşvet soruşturmasında 77 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda 56 bin 344 dolar, 16 bin 945 euro, 52 tam altın, 56 çeyrek altın, 6 yarım altın, 135 adet gram altın, 12 bilezik, 95 sterlin ve 479 bin 400 TL ele geçirildi.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Aliağa Gümrük Müdürlüğü'ne rüşvet operasyonu düzenledi. 139 şüpheliden 78'i hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda 16'sı kamu personeli 77 şüphelinin yakalandı. Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 1'inin ise yurt dışında bulunduğu öğrenildi.

ARAMALARDA BİNLERCE LİRALIK DÖVİZ VE ALTIN ELE GEÇİRİLDİ

Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda 56 bin 344 dolar, 16 bin 945 euro, 52 tam altın, 56 çeyrek altın, 6 yarım altın, 135 adet gram altın, 12 bilezik, 95 sterlin ve 479 bin 400 TL ele geçirildi.

Gümrükte rüşvet operasyonu! Binlerce liralık döviz ve altın ele geçirildi

25 MİLYON LİRALIK HESAP HAREKETİ

Soruşturma kapsamında, şüphelilerin hesap hareketleri ve birbirleriyle irtibatlarının tespiti için MASAK verileri ile telefon kayıtlarının incelendiği belirtildi. Yapılan incelemelerde şüpheliler arasında son 5 yıla ait suça konu yaklaşık 25 milyon TL'lik hesap hareketi bulunduğu anlaşıldı.

Gümrükte rüşvet operasyonu! Binlerce liralık döviz ve altın ele geçirildi

MASRAF ADI ALTINDA PARA GÖNDERMİŞLER

Şüpheli gümrük müşavirliği firmaları ve çalışanları tarafından, şüpheli gümrük personeline "Masraf" adı altında para transferleri gerçekleştirildiğinin belirlendiği ifade edildi. Ayrıca rüşvet suçunun, banka transferi haricinde altın ve döviz olarak elden ödeme şeklinde yapıldığı da yürütülen takip çalışmalarında tespit edildiği bildirildi. Rüşvet suçuna konu meblağın yaklaşık 50 milyon TL civarında olduğu değerlendiriliyor.

Gümrükte rüşvet operasyonu! Binlerce liralık döviz ve altın ele geçirildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Yarım Altın Operasyon Tam Altın Güvenlik Sterlin Ekonomi Güncel Aliağa İzmir Döviz Suç Güvenlik Suç Operasyon Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Hasan Turk:

Mal varliklarina el.konulmali

Yanıtla069
Matteo Menelaos:

Fakir gümrükçü varsa namusludur. Zaten iki yılda milyoncuklar yapamayanın tahini istenir

Yanıtla243
Gökmen Öztürk:

ülkede rüşvetin cirit atmadığı kurum var mı sizce ?

Yanıtla240
bekir yapici:

71 yasindayim ben kendimi bildim bileli gümrüklerde türlü katakulli döner cenc olayi arac satimi rüsvet kacak mal gibi tabiki iclerinde ahlakli namuslu olanlarida vardir 40 -45 yil önce Türkiyede kacak amerikan sigarasi mafyalari vardi istanbul kocamustafapasali bir gümrük komiseri abimiz sigaralari gece bogazda yabanci gemiden motorlarla alinip araclara yüklenirken suc üstü yapti takdirname yerine operasyonu amirlerine haber vermedi bakanesinle memurluktan atildi taksi söförü oldu.

Yanıtla035
Cerkes:

Daha ülkede neler var neler ,, bunlar devede kulak sadece

Yanıtla016
Karaşal:

Anlatda bilelim daha neler var?

102
okkes bartik:

rüşvetler karşılığında acaba gümrükten yasadışı neler geldi geçti

Yanıtla013
Tamer Çakır:

daima olan yıllardır devam eden ismi manifesto olan sistem kimseye nerden buldun diye sorulamadığı için devam eden her ortamda var olan ancak nüfuslu birine dek geldiğinde veya paylaşımda sorun olduğunda meydana çıkan bir olay

Yanıtla09
Bartuhan:

Şöyle bir işimiz olmadı yahu

Yanıtla61
Suleyman Karakaya:

Hic birsey cikmaz yükünü alan uskudari gecti

Yanıtla07
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title