Aranan 6 Polis Teslim Oldu
Polislere yönelik operasyonda yakalama kararı çıkartılan 6 isim emniyet amiri İsmail Aslan, polis memuru Murat Hamarat ve 4 emniyet görevlisi teslim oldu.
22 Temmuz'da gece yarısı yapılan operasyonda adresinde bulunamayan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan İstihbarat Şube Emniyet Amiri İsmail Aslan, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Aslan, Emniyet'e girişinde şu açıklamayı yaptı, "14 yıldır istihbarat şubede çalışıyorum. Kaçak falan değiliz. Firar değiliz. Şarkım çıktığı için ev tutmaya gitmiştim. Çağırdılar geldim. Esenler'de PKK örgütü tarafından molotoflanan İETT otobüsünün yakılması sonucu, düğünlerine bir ay kala gelin giymeden şehit olan kızlarımızın katillerini yakaladığımız için galiba ödül vermek için çağırdılar. Bu ödül benim için bir madalyadır. Madalyayı almaya gidiyorum. Bu madalya boynumuza asacağımız bir madalya değil. Yıllarca belimizde taşıdığımız namusumuz, şerefimiz, gururla taşıdığımız biraz da bileğimize takalım burda taşıyalım istiyoruz. Devletim takıyor, başım gözüm üstüne.
"HATMİ ŞERİF YARIM KALDI, SON 5 CÜZİ ŞEHİT ANNELERİ BİTİRSİN"
Şehit olan kızlarımızın annelerine seslenmek istiyorum; benim annem yok. Lütfen beni evladı olarak kabul etsin. Ramazan ayında rahmetli annem için Hatmi Şerif yapardım, iş yoğunlundan yarım kalırdı. Yine yarım kaldı. O annelere sesleniyorum son 5 cüzi okusunlar hatmi bitirsinler. Önce kızlarıma sonra da rahmetli anneme armağan etsinler."
"HAKKARİ'DEYDİM, BASINDAN DUYUP GELDİM"
Operasyon kapsamında aranan İstihbarat Şube polis memuru Murat Hamarat da bugün saat 12 civarlarına gelerek teslim oldu. Hamarat, "kaçacak dediler, kaçmıyorum. Hakkari'deydim. Basından duydum geldim" dedi.
"YAPTIĞIMIZ HER İŞLEM KANUNLARA UYGUN"
Saat 12:30 sıralarında ise 4 emniyet görevlisi daha gelerek teslim oldu. 22 Temmuz Operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan İstihbarat Şubesinde görev yapan Erol Demirhan, Ahmet Öztürk, Muhammed İkbal Karaduman, Muhammed Ali İkli Vatan Caddesi üzerindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasına gelerek teslim oldu.
Avukat Hüseyin Ataol eşliğinde emniyete gelen İstanbul Eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan "Kaçacak herhangi bir şuç işlemedik" diye konuştu. Ankara'da görev yapan Demirhan, "Yaptığımız her işlem kanununlar, mevzuatlar çerçevesinde olmuştur. Hakim kararı alarak yaptık. İstihbari dinlemeler ruhuna uygun olarak, hakim kararı ve mevzuatlar çerçevesinde yapılmak zorundadır. Başka türlü bir işlem yapma imkanı da yoktur" dedi.
"KİME CASUSLUK YAPACAĞIZ, BU VATANIN EVLADIYIZ"
Casusluk yapıldığı iddialarına ilişkin olarak da Demirhan "Biz Anadolu çocuğuyuz, kime casusluk yapacağız, bu vatanın evladıyız. Biz her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık. Böyle bir şey yapılmış olsa MIT var, bunu ortaya koyar. Şu anda casusluk yaptığımızla alakalı en ufak bir iddia yok. Usülsuz dinleme olduğunu iddia ediyorlar. Adli dinlemeler ile istihbari dinlemeleri hakimler ayırt edeceklerdir. Biz usulsüz dinleme yapmadık. En az 3-4 aşamalı kontrol mekanizmasından sonra oluşan işlemlerdir" diye konuştu. Demirhan, bakanların ve milletvekillerinin dinlendiği iddiasına ise "Kesinlikle böyle birşey yapmadık" şeklinde yanıt verdi.
"ERGENEKON SÜRECİNDE HİÇBİR TUTUKLUYA KELEPÇE TAKILMASINI TASVİP ETMEDİK"
Ergenekon davası sürecindeki tutuklamaların hatırlatılması üzerine ise Demirhan, "Ergenekon sürecinde hiçbir tutukluyla kelepçe vurulmasını tasvip etmedik. Kimseye de kelepçe vurulmadı. Ergenekon sanıklarını her biri emniyetten ayrıldıktan sonra emniyet teşkilatına teşekkür etti. Emniyet teşkilatını tanıma fırsatı buldular. Bu kadar nazik, bu kadar centilmen ve bu kadar hukuka uygun bir teşkilatı ilk defa görmüş oldular" dedi.
"CADI AVI SÜRECİ BAŞLADI"
Avukat Hüseyin Ataol ise zorla oluşturulmuş bir dosya hazırlandığını iddia ederek "Dinlemelerle alakalı 100 bine yakın mahkeme kararı var. Bu 100 bine yakın mahkeme kararından 50-60 tanesinin usulsüz bir şekilde dinlenildiği alındığı, mevzuata aykırı dinleme yapıldığı yönünde. Bunun böyle olmadığını yargılama sürecinde ispat edeceğiz" dedi.
Avukat Ataol, dosyadan 1 ay önce haberlerini olduğunu ancak soruşturmaya ilişkin detaylara ulaşmalarının engellendiğini savundu. Ataol, "Bugün burada adil bir yargılama ile karşılaşacak mıyız, o konuda bazı tereddütlerim var. Sulh Ceza hakimliklerinin kurulmasından sonra ciddi bir cadı avı süreci başlatılmış durumda. Daha önce Adana'daki MİT tırlarıyla, Ankara'daki böcek soruşturması ile ilgili olarak bazı emniyet mensubu arkadaşlar gözaltına alınmıştı. Orada başarılamayan bir operasyon bugün yeni kuruldu" diye konuştu.
"O KELEPÇELER BİRER EMANET"
Ahmet Öztürk, Muhammed İkbal Karaduman, Muhammed Ali İkli ile vatandaşların alkışları eşliğinde emniyet binasına giren Erol Demirhan'ı eşi ve babası uğurladı. Bina önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erol Demirhan'ın eşi Nazife Demirhan "Bugün gözaltına alınan kahraman vatan evlatlarının eşleri gibi birçok geceyi pencere önünde gözyaşı dökerek bekledim. Benim eşim yetim hakkı yemedi, milletin 5 kuruşuna dokunmadı. Ellerine kelepçe takarak onları itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. O kelepçeler birer emanet. Günü geldiğinde asıl sahiplerinin bileklerine geçeceğinden hiçbir şüphemiz yok" diye konuştu. Demirhan'ın kayınpederi Hasan Ilıcan ise "Suç yok, unsur yok. Bunlar iftira" diye konuştu.