Arçelik A.Ş.'den Bedensel Engelli Bireylere Yönelik Fotoğrafçılık Eğitimi
Arçelik A.Ş., Koç Holding'in 'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' Programına 'Bedensel Engelli Bireylere Yönelik Fotoğrafçılık Eğitimi' ile destek veriyor.
Arçelik A.Ş., Koç Holding'in 'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' Programına 'Bedensel Engelli Bireylere Yönelik Fotoğrafçılık Eğitimi' ile destek veriyor.
Arçelik A.Ş., Koç Holding'in yürüttüğü 'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' Programına farklı projelerle destek vermeye devam ediyor. Arçelik A.Ş., 'Bedensel Engelli Bireylere Yönelik Fotoğrafçılık Eğitimi' projesini Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) ve Fotoğrafmetre Derneği işbirliğiyle gerçekleştiriyor.
Fotoğrafçılık eğitimi ile Arçelik A.Ş, bedensel engelli bireylerin fotoğrafçılık sanatıyla tanıştırılmasını, bu konuda özel bir eğitim almalarının temin edilmesini ve onlara özel bir ilgi alanı oluşumuna destek vererek hayata farklı bir pencereden bakmalarını sağlamayı hedefliyor.
Fotoğrafmetre Derneği üyesi uzman fotoğrafçılar tarafından verilecek eğitim, teknik bilgi aktarımı ve dış mekân çekimlerinin yer aldığı 6 dersten oluşuyor. 14 bedensel engelli BEDD üyesinin katıldığı eğitim kapsamında önce teknik bilgilerle donanan katılımcılar, öğrendiklerini İstanbul'da farklı mekânlarda gerçekleştirecekleri çekimlerle pratiğe dönüştürme fırsatı bulacak. Projenin sonunda ise öğrencilerin çalışmalarının sergilenmesi planlanıyor.
Eğitimlerden ilki, BEDD ile Fotoğrafmetre Derneği eğitmenleri ve Arçelik A.Ş. gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti. Eğitimde katılımcılara fotoğraf makinesinin teknik özellikleri ve kullanımı konularında detaylı bilgiler aktardı.
Eğitim kapsamında ilk dış mekân çekimi Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler müzede farklı objeleri fotoğraflama imkânı buldu ve keyifli anlar yaşadı. Çekimlere Arçelik A.Ş. Fotoğrafçılık Kulübü üyeleri de katılıyor, öğrencilere bu alandaki bilgilerini aktararak destek veriyor.
'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' Projesi ve Arçelik A.Ş.
'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' projesi; engelli bireylerin iş ve sosyal hayatlarındaki yaşam kalitelerinin iyileşmesine destek olmayı, engellilik konusunda toplumsal bilincin ve duyarlılığın oluşturulmasını sağlamayı hedefliyor. Arçelik A.Ş., 'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' projesi kapsamında, engellilerin yaşam kalitelerinin iyileşmesini desteklemek üzere çeşitli projeler de yürüterek destek veriyor.
Bu çerçevede, Alternatif Yaşam Derneği'nin (AYDER) desteğiyle 30 Arçelik A.Ş. çalışanı 'Gönüllü Eğitmen Eğitimini' tamamladı. Gönüllü eğitmenler, Haziran 2012 - Mart 2014 tarihleri arasında Arçelik A.Ş. kampüslerinde 202 ayrı toplantı ile 13.009 çalışana 'Engelliliğe Doğru Yaklaşım' seminerleri verdi.
Bu çalışmaların yanı sıra, Arçelik A.Ş. çalışanları, 'Ülkem için Engel Tanımıyorum' projesine gönüllü olarak Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) ile görme engellilerin yararlanabileceği sesli kütüphane için kitap okuma çalışması ile destek veriyor.
Arçelik A.Ş. projeye desteğine 2014 yılında da Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği (BEDD) ve Fotoğrafmetre Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleştirdiği 'Bedensel Engelli Bireylere Yönelik Fotoğrafçılık Eğitimi' projesiyle devam ediyor.
Arçelik A.Ş. proje kapsamında çalışma ortamlarının ve yetkili satıcıların engelli dostu haline dönüştürülmesi için ilk adımları attı. Şirket ürünlerin engelli dostu haline getirilmesi konusunda çalışmalar yürütmeye devam ediyor.
Arçelik A.Ş., engelli vatandaşların çalışabileceği işlerde kendilerine öncelik veriyor ve mesleki gelişimlerini sağlamak yönünde çaba gösteriyor. Bu anlayışla, engelli çalışan istihdamı ve evden çalışan engelli projelerine devam ediyor. Arçelik A.Ş. yetkili satıcıları da bulundukları illerde ilköğretim okulları öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik olarak 'Engelliliğe Doğru Yaklaşım' seminerleri düzenliyor ve il bazında ilgili kamu kurumları ile çalışarak engelli dostu yaşam alanları geliştirmek için çalışıyor.