Haberler

Mera Alanı, Golf Sahasına Dönüştürüldü

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun çabaları sonucu Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde 300 bin liralık yatırımla golf sahası yapıldı.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun çabaları sonucu Ardahan Üniversitesi yerleşkesinde mera olarak kullanılan alan, 300 bin liralık yatırımla golf sahasına dönüştürüldü.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz ile görüşerek 300 bin TL harcama ile üniversitenin Çamlıçatak Mevkii'ndeki yerleşkesinde mera olarak kullanılan arazinin bir bölümünde gençler için standartlara uygun golf sahası yaptırdı.

Proje koordinatörü ve Ardahan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Sekreteri Özgür Hamza Küçük, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ramazan Korkmaz ve Ardahan Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Çetin Demirci'nin çaba ve girişimleri sonucu golf sahası yaptırıldığını söyledi. Küçük, şöyle dedi:

"Sporcularımız artık meralarda değil golf sahasında çalışacak. Golf antrenmanlarını meralarda yapan Ardahanlı gençler, büyük başarılara imza attı. Ağaoğlu'nun desteği ile  önümüzdeki yıl 9 delikli bir golf sahası daha yapılması planlanıyor. Golf oynayan sporcuların çoğu üniversitelerde özel yetenek sınavları ile BESYO'lara girme imkanı buldu."

"GOLF, TURİZM VE EKONOMİ DEMEKTİR"

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve aynı zamanda Ardahan Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı olan Çetin Demirci, golfün herkesin algıladığı gibi zengin sporu olmadığını anlatırken, "Ardahanlı gençler bunu ispat etti. Ardahan meralarında golf oynayanlarla İtalya'ya gittik ve Dünya Golf Şampiyonası'nı misafir olarak izledik. O atmosfer gençler için iyi oldu. Golf sahamız bitti. Önümüzdeki sene Türkiye Golf Şampiyonası'nın bazı ayakları Ardahan'da gerçekleşecek. Bu 'turizm', turizm de 'ekonomi' demektir. Ardahan yatırımcı ve yatırım için çok bakir bir bölge" diye konuştu.

"TIGER WOODS İLE OYNAMAK İSTİYORUM"

Golf sahası olmadan antrenman yaparak Türkiye birincisi olan BESYO 1'inci sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Volkan Bulut, 2007 yılında golf sporu ile tanıştığını anlatırken, "Antrenmanları hayvanların otlak alanlarında yapıyorduk. Katıldığım turnuvalarda Türkiye şampiyonu oldum. Bu gurur verici bir başarı. Ahmet Agaoğlu'nun golf sahası yaptırması ile birlikte hedeflerimiz büyüdü. Ünlü golfçü Tiger Woods ile oynamak istiyorum" diye konuştu.

"GOLFTEN ANLAMAM FABRİKA İSTİYORUZ"

Öte yandan gençlerin merak sardığı golf sporu ile ilgili Ardahanlı 70 yaşındaki Yılmaz Bulga, "Ben golf-molftan anlamam. Ardahan için deri veya yün fabrikası daha önemli. İş sahası açsalar 100-150 kişi ekmek sahibi olsa fena mı olur? Bana ekmek lazım. Golftan bana ne? Evde çocuklar ekmek bekliyor" dedi.

AĞAOĞLU, 2015'TE PROJEYİ BAŞLATMIŞTI

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu Ardahan'a daha önce yaptığı ziyarette Federasyon olarak Ağrı, Erzurum ve Ardahanlı gençleri farklı sporla tanıştırmak amacında olduklarını bildirdi. Bazılarının 'golf' sporunun bu yörelerde ilgi görmeyeceğini ve yayılmayacağını öne sürdüğünü anımsatan Ağaoğlu, 2005'te 3 ilde projeyi başlattıklarını belirtti. Ardahan'a yaptırılan golf sahasının bölge turizmine katkı sağlayacağını işaret eden Ağaoğlu, "Yayla havasında golf, aynı zamanda farklı bir golf turizmi olmasıyla ilgi çekecektir" diye konuştu. - Ardahan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çetin Demirci Ahmet Ağaoğlu Türkiye Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title