Haberler

Ardahanlılar Hülya Avşar´I İle Enişteleri Saran´I Bağrına Ba

Abone Ol

Sinema Sanatçısı Hülya Avşar'ın Doğum Yeri Olan Ardahan'a Sadettin Saran Tarafından Yaptırılan Hülya Avşar Spor Salonu'nun Açılışını Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Yaptı.

Sinema sanatçısı Hülya Avşar'ın doğum yeri olan Ardahan'a Sadettin Saran tarafından yaptırılan Hülya Avşar Spor Salonu'nun açılışını spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak yaptı.

Rekabet Kurulu Fen Lisesi ile Anadolu Lisesinin bahçesine 300 metrekare alana 300 bin TL'ye yaptırılan 200 seyirci kapasiteli spor salonunun açılış törenine, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Özak, Vali Vekili Ali Fuat Atik, AKP Ardahan milletvekili Saffet Kaya, sanatçı Hülya Avşar ile sevgilisi işadamı Sadettin Saran ile daire müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. atıldı. Törene Bakan Özak'tan sonra gelen Avşar ve Saran çifti, hemşehrileri tarafından büyük sevgi gösterisiyle karşılaştılar. İsmini Ardahan'da bir spor salonu üzerinde görmekten mutluluk duyduğunu vurgulayan Hülya Avşar, şunları söyledi: "Ben aslın pek fazla protokol konuşması yapmayı beceremiyorum. Bu spor salonu vesilesiyle ilk bulunuşum. Bundan ayrıca mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Baba memleketinde sevgili Sadetten Saran sayesinde. Bu incelik için ona çok teşekkür ediyorum. Eğitimde çok önemli ama sporun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kış burada ağır geçtiği için salonun kapalı olması hoş bir düşünce. Her ne kadar renkleri sarı lacivert olsa da bir Beşiktaşlı olarak 'sporun rengi olmaz' diye düşünüyorum. Salonun üzerinde duran Hülya Avşar yazısı bana çok gurur verdi."

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, sporun bilim, sanat ve teknoloji kadar önemli olduğunu bildirdi. Özam, "Bir toplumun gelişmesinin göstergesi bilim ve teknoloji olsa da bilim, kültür ve sanatın yanına sporu da koymamız gerekir. Bir çok ilde kayak ve spor tesisleri yaptık ve hayata geçirdik. Sayın Saran hayırsever bir insan ama 'hayır' demeyi sevmiyor, 'evet' demeyi seviyor. Bizi kırmayıp buraya spor salonu yaptı. Sporla eğitimi bir arada yürütmek zorundayız. 40 milyona yakın 28 yaş altı insanımız var. Bu büyük bir sermaye. Renklere itirazım yok. Sadetten bey bundan sonraki salonu bordo- mavi yapar. Ben de Trabzonluyum. Spordan sorumlu devlet bakanının tarafsız olması lazım. Ama ben Trabzonspor'dan dolayı tarafım ama adaletliyim."

Konuşmaların ardından Bakan Özak ve Hülya Avşar ile Sadettin Saran'a plaket verildi. Avşar plaketini alırken, vatandaşlardan birinin Saran'a "Enişte, Allah senden razı olsun" şeklinde bağırması herkesi kahkahaya boğdu. Plaketlerin ardından salonun açılış kurdelasını Hülya Avşar

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Vali Vekili Ali Fuat Atik ile 6 yaşındaki kızı Zeynep Aybüke Atik kesti. Avşar ve Bakan Özak sporcularla toplu fotoğraf çektirdi. Törenin ardından Bakan Özak karayoluyla Erzurum'a giderken, Hülya Avşar ve Sadetten Saran da Ardahan'dan kaldı. Avşar kızının akrabalarını ziyaret eden Hülya Avşar ile Sadettin Saran geceyi Kars'ta geçirekler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title