Haberler

Arınç, Cezaevinde Bulunan Gazeteciler Hakında Konuştu

Abone Ol

Son zamanlarda Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlandığı, bazı basın mensuplarının cezaevine girdiği yönünde herkesi ilgilendiren bir tartışma olduğuna dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti

Son zamanlarda Türkiye'de basın özgürlüğünün kısıtlandığı, bazı basın mensuplarının cezaevine girdiği yönünde herkesi ilgilendiren bir tartışma olduğuna dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:

'Bu tartışmaya bir yerden dahil olabiliriz. Ama pek çok olayda yargı sürecinin işlediğini de bilmeliyiz. Biz basın mensubu arkadaşlarımızın mutlaka basınla ilgili gazetecilik mesleğinden doğan hiç bir konuda zarar görmemesini, tutuklanmamasını gözaltına alınmamasını, şahsi hürriyeti bağlayıcı cezalar verilmemesini isteriz. Ama biliniz ki bugün cezaevinde bulunan, sayısı değişiyor 26-27 diyenler var. Bizim elimizde tam rakamlar var. Bu arkadaşlarımızın haklarındaki suçlama maddeleri terörle mücadele kanunu ile ilgilidir. Yani Terörle Mücadele Kanunu'nda terör örgütüne üye olmak, terör örgütü lehinde propaganda yapmak, eylemde bulunmak v. s. konuları Terörle Mücadele Kanunu var oldukça bir ceza maddesi olarak işleyecektir. Bu konuda tavrı gösterecek olan sizsiniz. Diyeceksiniz ki, Terörle Mücadele Kanunu'nun kalkması yada en azından gazetecilik sıfatını taşıyan bu insanların karşılaştıkları hukuki sonuç doğuracak eylemlerinden dolayı sorumlu olmamalarını' bunu diyebilirsiniz. Bunu derseniz sizi sadece dinlerler. Ama karşılığında şunu söyleyen çıkacaktır. 'Türkiye terörle mücadele ediyor. Halen bu mücadelesinde yüzde 100 başarılı olmuş değil. Örgüt var. Örgüt adına eylemde bulunanlar var. ve bu eylemleri kolaylaştıran ve bu eylemlere yol açan onların propagandasını yapan şunlar şunlar da var. ' ya bunları görmezden geleceksiniz, bu kanunu bu maddelerini bir şekilde çıkaracaksınız veya bu mücadeleyi zaafa uğratmamak adına 'bu kanun kalmalı bu maddeler yürürlükte bulunmalı' diyeceksiniz? diye konuştu.

Arınç, terörle mücadelenin Türkiye için arz ettiği önem bilindiğine göre, gazetecilere düşenin konunun çarşaf çarşaf bu örgütün eylemlerini, eylem sahiplerinin birer kahraman haline getirmek veya İmralı'da konuşulduğu iddia edilen sözleri bir kahramanın ardından maletmek değil, ülkenin birlik ve bütünlüğüne daha fazla önem vererek suç işlememeye dikkat etmek olduğunu söyledi. Arınç şöyle devam etti.

'DÜZENLEME KADÜK OLDU'

'Türkiye öyle bir noktaya gelebilir ki bugün artık bu konuya ihtiyaç kalmadı denebilecek bir noktayı buluruz. TCK'da değişiklikler yapılması amenna buna katılıyorum, hazırlığını yaptım meclise de sevk ettim. Belirli olmayı gerektirecek bir düzenleme yaptık. bu da maalesef meclisin kapanmasına yakın geldi. Destek bulamadık. Dolayısıyla meclisin kapanmasıyla o da bir ölçüde kadük oldu. Ama inanıyorum ki TCK'den doğan ceza tehdidini ortadan kaldırabiliriz. Ama Terörle Mücadele Kanunu'ndan dolayı 'onu da kaldırın' diyenlere, 'gerekçelerinizi açıklayın' demekten başka çaremiz yok. Biz ülkenin karşı karşıya kaldığı temel korkulardan, endişelerden ve yaptığımız bizzat mücadelelerden çok zarar görmüş bir topluluk olduğumuzu düşünüyorum?

INTERNET HABERCİLİĞİ YASASI ÇIKIYOR

İnternet haberciliği ile ilgili de konuşan Arınç, 'Hazirandan sonra İnternet medyasıyla alakalı bir kanun parlamentoda görüşülmeye başlanacak. Bu 7 maddelik bir kanunudur. Biz paylaşım sitelerini hesaba katmadık. Sadece haber portallarını dikkate alarak onlara bir basın mensubu olarak, basın kanunu içersinde özledikleri, bekledikleri yeri verdik İnşallah yasalaştıracağız' dedi.

Toplantıya, RTÜK Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dursun, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak ve Vali Şahabettin Harput katıldı.

GÖRÜNTÜ BİLGİSİ 2305arınröp ve 2305arınctutuklu gazeteciler kodlarıyla geçildi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title