Haberler

Arnavutlar, Veliaht Pensi Birinci Leka Zogu'yu Son Yolculuğuna Uğurladı

Abone Ol

Arnavutluk Kralı Ahmet Zogu' n oğlu Veliaht Prensi Birinci Leku Zogu devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Arnavutluk Kralı Ahmet Zogu' n oğlu Veliaht Prensi Birinci Leku Zogu devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Arnavutluk Hükümeti bu günü yas günü ilan ederek bayraklar yarıya indirildi.

Sabahın erken saatlerinden Arnavutluk Parlamento binasında yerleştirilen Birinci Leku Zogu'nun naaşı ziyaretçi akınına uğradı. Arnavutluk,Kosova, Makedonya, Karadağ,Sırbistan ve dünyanın her yerinde yaşayan Arnavutlar son kez Veliaht Prensin naaşını ziyaret ederek saygı duruşunda bulundular.

Zogu Kraliyet ailesi üyeleri cenaze törenine katılmak için ülkeye geldi. Parlamento binasındaki Leku Zogu'n naaşı Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Başbakan Sali Berişa, Parlamento Başkanı Jozefina Topalli, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından ziyaret edildi.

Veliaht Prensi Leka Zogu'nun naşı önünde bir konuşma yapan Tiran Belediye Başkanı Lulzim Basha, Kraliyet ailesinin Arnavutların milli tarihinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Askeri törenle Parlamento binasında kaldırılan Leku Zogu' nun naşı önünde, Arnavutlukta var olan tüm dini liderlerin okudukları dualarla defnedilmek için Sharres mezarlığına götürüldü.

Veliaht Prensi Birinci Leka Zogu, annesi kraliçe Geraldine ve 2006 yılında vefat eden eşi Suzane'nin bulunduğu aile mezarlığında defnedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title